Reklam
Reklam

Bolu’da ‘kuğu’ emojisiyle doktorların rüşvet iddiasında yeni gelişme

boluda kugu emojisiyle doktorlarin rusvet iddiasinda yeni gelisme sPqFrDk1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ağustos, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’da, 2 devlet hastanesinde 4 hekimin hastalara uygulanan Hyalüronik Asit ve PRP süreçlerinden haksız yarar elde etmelerine yönelik olarak yürütülen soruşturmada Bolu Valiliği’nden ismi geçen tabiplerin “soruşturulmasına müsaade verilmemesi” kararı çıktı. Savcılığın karara itiraz etmesinin akabinde Ankara Bölge Yönetim Mahkemesi 3. Dava Dairesi kararın kaldırılmasına hükmetti.

Edinilen bilgiye nazaran, 2024 yılının haziran ayında Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde misyonlu ortopedi hekimlerinin ilaç şirketinin piyasaya sürdüğü ilaçları hastaların reçetelerine yazdıkları ve her bir ilaç için mümessilden ilaç parasının yarısını aldıkları sav edildi.

Her bir kupür için bir kuğu emojisi

Doktorların hastaların reçetelerine yazdıkları ilaçların kupürlerini toplayarak ilaç mümessiline WhatsApp aracılığıyla attıkları, kimi hekimlerin her bir kupür için kuğu emojisi gönderdikleri ortaya çıktı. Bolu’da ilaç mümessili olarak çalışan T.Ş., ilaç paralarının yarısını aldıkları savıyla tabipler hakkında 5 Haziran tarihinde Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne (SABİM) şikayette bulundu.

4 doktor hakkında soruşturma

Sağlık Bakanlığı da T.Ş.’nin şikayetini Vilayet Sıhhat Müdürlüğü’ne sevk etmesinin akabinde İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vazifeli ortopedi hekimi U.G. ile İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde misyonlu ortopedi tabipleri H.K., R.Ö. ve M.T. hakkında soruşturma başlatıldı. Bolu Valiliği tarafından soruşturmanın daha ayrıntılı incelenmesi için Sıhhat Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulundu.

Valilik soruşturmaya müsaade vermedi

Soruşturmayla ilgili olarak Bolu Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü’nün, “Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından finansmanı fiyatlı olarak uygulanan PRP ve hyalüronik asit tedavilerinde hastane dışından ilaç aldırdığı, hastaları yönlendirmeleri karşılığında maddi menfaat sağlandığı ve kamu ziyanına neden olduğu” argümanlarıyla ilgili karar verildi. Verilen kararda, “30 adet talep edildiği ve stoklara girişinin yapıldığı, bu süreçte ortopedi ve travmatoloji servisi tarafınca tıbbi sarf ünitesine rastgele bir talep yapılmadığı, eserin hareket görmemesi ve miat yaklaşması sebebi ile 2023 yılında Bolu Eğitim ve Araştırma Hastanesine çıkışının yapıldığı, kelam konusu kitlerin zayi olmadığı bu sebeple kamu ziyanı oluşmadığı, kelam konusu aksiyonun sadece disiplin kararları kapsamında kıymetlendirilebileceği ve Türk Ceza Kanunu kapsamında bir cürüm kuşkusu bulunmadığı anlaşıldığından, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde misyonlu Uzman Tabipler H.K., R.Ö. ve M.T. ile Bolu İzzet Baysal Fizik ve Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde misyonlu Fizik Tedavi Uzmanı Dr. U.G. hakkında soruşturma müsaadesi verilmemesine” denildi.

Savcı itiraz etti

Bolu Valiliği’nin soruşma müsaadesi verilmemesi kararına Bolu Cumhuriyet Savcısı Ankara Bölge Yönetim Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi’ne itiraz etti. Yapılan itirazı kıymetlendiren Ankara Bölge Yönetim Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi itirazı oy birliğiyle kabul etti. İtirazın kabul edilmesiyle ilgili kararda şu sözler yer aldı: “Dosyadaki bilgi ve dokümanların incelenmesinden, ilgililer hakkındaki argümanların sıhhat mesleğinin icrası kapsamında yapılan muayene, teşhis ve tedaviye ait tıbbi süreç ve uygulamalar kapsamında bulunduğu sonucuna varılmakla üstte aktarılan yasal düzenleme uyarınca soruşturma izni konusunda Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Mesleki Sorumluluk Kurulu’nun yetkili olduğu sonucuna varılmıştır. Açıklanan nedenlerle, itirazın kabulü ile kelam konusu kararın kaldırılmasına, soruşturma hakkında müsaade verilen yetkili Mesleksel Sorumluluk Kurulu’na gönderilmesine yönelik gerekli süreçler yapılmak üzere evrakın mahalline iadesine oy birliğiyle kesin olarak karar verildi.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çorum’da kazaya karışan sürücü aracını bırakıp kaçtı

corumda kazaya karisan surucu aracini birakip kacti Ia1FOKmg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan çarpan sürücü, kazanın ardından otomobilini bırakıp kaçtı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kırmızı ışıkta bekleyen 05 KG 119 plakalı otomobile, arkadan gelen 31 AIL 407 plakalı başka araç çarptı. Kazada otomobilde bulunan Y.E. ve H.S.K. yaralandı. Kazanın ardından sürücü, aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin