blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Kurnaz: “Borçsuz, güçlü bir belediye olacağız”

Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, göreve geldiklerinde karşılaştıkları yaklaşık 850 milyon TL’lik borç yüküne karşın, belediyeyi bir yıl içinde vergi, SGK ve piyasa borcu olmayan güçlü bir yapıya kavuşturma noktasına getirdiklerini söyledi.
31 Mart Mahalli Yönetimler Seçimleri’nin akabinde geçen bir yılı kıymetlendiren Lider Kurnaz, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) yaptığı açıklamada, uyguladıkları mali disiplinle borç yükünün yüzde 90’ını bitirme kademesine geldiklerini tabir etti. Misyona geldiklerinde önemli bir mali tabloyla karşılaştıklarını belirten Lider İhsan Kurnaz, "31 Mart 2025 prestijiyle bir yılımızı tamamladık. Belediyemizin piyasaya olan borçları, yüksek bedelli hizmet alımları, SGK ve vergi borçları, kredi taksitleri üzere birçok kalemde toplamda 850 milyon TL’nin üzerinde bir borç yüküyle devraldık. Ayrıyeten emekçi ve memur emekliliklerinden kaynaklanan yaklaşık 80 milyon TL’lik kıdem tazminatı yükü oluştu. Bunun 50 milyon TL’sini ödedik, kalan kısmını da bu ay içerisinde ödeyeceğiz" dedi.

"Disiplinli çalışmayla güçlü bir belediye oluyoruz"
Göreve geldiklerinde borç yükünün kendilerini endişelendirdiğini anlatan Kurnaz, "İyi bir planlama ve bütçe disipliniyle hizmetleri aksatmadan yolumuza devam ettik. Hizmetleri dışarıdan almak yerine belediye çalışanımızla kendi imkanlarımızı kullanarak değerli bir tasarruf sağladık. Mahalle yollarının yenilenmesinden köy yollarının ana arterlerine, toplumsal yardımlardan altyapıya kadar tüm hizmetlerimizi aksatmadan sürdürdük. 2024 yılı içerisinde dar gelirli vatandaşlara 21 milyon TL’nin üzerinde toplumsal yardım yaptık. Bugün prestijiyle vergi dairesine borcumuz kalmadı. SGK borcumuz ise 350 milyon TL’den yarıya indirildi. Piyasa borçlarımızı da büyük oranda azalttık. Birkaç ay içinde vergi, SGK ve piyasa borcu olmayan güçlü bir belediye haline geleceğiz" diye konuştu.

"2025 ve sonrası daha verimli olacak"
İlkadım Belediyesi’nin gelecek yıllarda çok daha verimli hizmetler üreteceğini vurgulayan Lider Kurnaz, "Araç ve ekipmanlarımızı belediyeye kazandırarak paklık ve hizmet yükümüzü hafiflettik. Artık her hizmeti kendimiz yapabilecek duruma geldik. Bu da hem maliyetleri düşürdü hem de hizmet kalitesini artırdı. 2025 yılı 2024’ten çok daha verimli geçecek. 2026, 2027 ve sonraki yıllarda ise kasasında parası olan, projelerini kendi yapan, toplumsal hizmetlerini sürdüren güçlü bir İlkadım Belediyesi olacak. Bu noktada maksadımızın yüzde 90’ına ulaştık" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunlu minik ressam dünya birincisi oldu

Samsun’un İlkadım İlkokulu 3. öğrencisi Saliha Zeren Üsen, "36. Memleketler arası Çocuk Fotoğrafları Yarışması"nda dünya birincisi oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ve bir sanat merkezi iş birliğiyle düzenlenen yarışa 27 ülkeden 4 bin 100 eser katıldı. Müsabakada Saliha Zeren Üsen’in hayal gücü ve sanat sevgisiyle hazırladığı eser, heyet üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. Üsen, müsabakada birincilik mükafatına layık görüldü.
Okul Müdürü Aydın Peker, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okullarında oluşturulan açık hava sınıfı ve ömür marifetleri atölyesinin, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için kıymetli bir fırsat sunduğunu belirtti. Peker, "Öğrencilerimizin gerek akademik gerek ömür marifetlerini geliştirmelerine dayanak oluyoruz" dedi.
Peker, bu büyük başarıda emeği geçen başta sınıf öğretmeni olmak üzere, Üsen’in ailesine teşekkür ederek, "Öğrencimiz Saliha Zeren Üsen’i yürekten kutluyoruz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.