blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Artvin’de ilkbaharın habercisi boğa güreşleri başladı

Artvin’de ilkbaharın habercisi boğa güreşleri Yusufeli’nin Sarıgöl köyünde boğaların arenaya çıkması ile başladı.
Kafkasör Yaylası’nda yapılacak büyük şenliklerin adeta ön hazırlığı niteliğindeki birinci tertip, Yusufeli ilçesine bağlı Sarıgöl köyünde gerçekleştirildi.
İki gün süren aktiflikte toplam 62 boğa arenada kıyasıya çaba etti. Şenliğin birinci gününde 30, ikinci gününde ise 32 boğa güreşti. Ağır iştirakle gerçekleşen güreşlerde seyirciler adrenalin dolu anlar yaşadı.
Toplamda 300 bin lira para ödülünün dağıtıldığı boğa güreşlerinin en itibarlı kategorisi olan baş boğada birincilik Uğur Taşçı’ya ilişkin boğanın oldu. Başaltı kategorisinde ise şampiyonluk Kenan Aksu’nun boğasına gitti. Kategorisinde birinci olan boğa sahipleri 50’şer bin lira para mükafatı ile ödüllendirildi.
Artvin Valisi Turan Ergün de şenliğe katılarak boğa güreşlerini yerinde izledi. Boğa güreşlerini birinci sefer izlediğini tabir eden Vali Ergün, bu kültürel mirasın yaşatılmasının değerli olduğunu belirtti. Güreşlere sadece Artvinliler değil, etraf vilayetlerden gelen çok sayıda vatandaş da ilgi gösterdi. Erzurum’dan gelen seyircilerin de alandaki yoğunluğu dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Aralık, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane’de buzlu yolda yokuş aşağı kayan araçlar kamerada

Gümüşhane’de yollardaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak yokuş aşağı kayan 2 aracın o anları kameralara yansıdı.
İlk kaza, sabah saatlerinde Karaer Mahallesi Sebahattin Aytaç Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, cadde üzerinde buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan ve sürücüsünün zorlukla durdurduğu hafif ticari araca, aynı yol üzerinde kontrolünü kaybeden başka bir otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yeniden kaymaya başlayan hafif ticari araç, metrelerce sürüklendikten sonra yolun sonunda bulunan kaldırımlara çarparak durabildi. Kazada yaralanan olmazken araçta maddi hasar meydana geldi. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
İkinci kaza ise aynı mahallede bulunan Ziya Gökalp Caddesi üzerinde yaşandı. Sümbül Sokak üzerindeki yokuştan inmeye çalışan bir otomobil sürücüsü, aracının kontrolünü kaybedince araç kaymaya başladı. Metrelerce kayan otomobil, yolun sonunda bulunan korkuluklara çarparak durabildi. Bir yaya ise kayan araçtan saniyelerle kurtuldu. Metrelerce yükseklikteki istinat duvarından aşağı düşmekten korkuluklar sayesinde kurtulan araçta yaralanan olmadı. O anlar ise başka bir aracın araç içi kamerası tarafından kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin