blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Eylül, 2024 13:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Arıtma Tesisi Faaliyete Geçti

Bolu'dan Karabük'e kadar 288 kilometre boyunca 100'ü aşkın köyden geçen ve kirli akan Gerede Çayı'nda mutlu sona gelindi. Zehirli atıklarını dereye deşarj eden fabrikalar için 2021'de yapımına başlanan arıtma tesisi tamamlanarak faaliyete geçti. Bolu'nun Gerede İlçesinden  Eskipazar ilçesine kadar 288 kilometre boyunca 100’ü aşkın köyde kirlilik ve kokuya sebep olan Gerede Çayı, Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Fabrikaların boşalttığı zehirli atıklar yüzünden yıllarca can çekişti. Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Fabrikaların evsel, sanayi ve kimyasal atıklarını arıtmadan Gerede Çayı’na deşarj etmesi sebebiyle yaklaşık 10 yıldır kirlilik e kötü koku devam ediyordu. Kimyasal atıklarını çaya boşaltan Fabrikalara birçok kez ceza kesilmesine rağmen Bolu Çayı ile birleşerek Yenice Irmağı adıyla Zonguldak Filyos'tan Karadeniz'e boşalan Gerede Çayı'ndaki kirliliğin önüne geçilemedi. ATIK SULAR GEREDE ÇAYI'NA KARIŞMAYACAK Kirliliği önlemek hedefiyle 2020 yılında bölgeye arıtma tesisi inşası için ihale yapıldı. Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde 2021'de inşasına başlanan arıtma tesisi 3 yılın ardından tamamlandı. Tesise Fabrikalardan gelen atık sular alınmaya başlandı. Gerede ve Eskipazar Halkı Çevre Katliamına Dur Platformu Başkanı İlhan Armağan, platform sözcüsü Mehmet Emin Aslan ile platform üyeleri Gerede Kaymakamı Fatih Kaya ile arıtma tesisi gezerek incelemelerde bulundu. Faaliyete geçen tesis sayesinde zehirli atıklar artık Gerede Çayı’na karışmayacak.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Devrek Kaymakamı Evlice, huzurevi sakinleriyle vedalaştı

Balıkesir’in Havran ilçesine tayini çıkan Devrek Kaymakamı Muhammet Evlice, ilçeden ayrılmadan evvel Devrek Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde kalan yaşlılarla bir ortaya gelerek vedalaştı.
Görev mühleti boyunca ilçede yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların takdirini kazanan Kaymakam Evlice, yeni misyon yeri öncesi Devrek Huzurevi’ni ziyaret etti. Huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilenen Evlice, onların hayır duasını aldı. Ziyarette duygusal anlar yaşanırken, huzurevi idaresi ve yaşlılar, Kaymakam Evlice’ye bugüne kadar gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür etti. Yaşlılar, "Yeni vazife yerinizde muvaffakiyetler diliyoruz, hakkınızı helal edin" diyerek Kaymakam Evlice’yi uğurladı.
Devrek’teki misyonunu tamamlayan Muhammet Evlice’nin önümüzdeki günlerde Balıkesir’in Havran ilçesindeki vazifesine başlayacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin