Arıtma Suyundaki Mineral Kaybına Son Verin! - Karabük Haber Postası
simge 2 jpg
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Temmuz, 2024 12:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Arıtma Suyundaki Mineral Kaybına Son Verin!

Uzun yıllardır arıtma sularındaki mineral kaybı tartışmalara yol açıyor. Arıtma cihazlarının zararlı maddeleri süzmesinin yanı sıra sudaki faydalı mineralleri de alması, geride mineral değeri düşük su bırakabiliyor. Ancak uzmanlar, bu durumu çözmek için kolay bir yöntem öneriyor.Arıtma cihazları kullanan herkes için günlük olarak maden suyu tüketmek, suyun mineral içeriğini artırarak daha sağlıklı bir içme suyu elde etmeye yardımcı olabilir.

Arıtma cihazlarından elde edilen suyun mineral değerini artırmanın mümkün olduğunu vurgulayan uzmanlar, şu yöntemi öneriyor: Arıtılmış suya mineralce zengin bir maden suyu ekleyin. Uzmanlar, bu sayede suyun TDS (Toplam Çözünmüş Katılar) değerinde belirgin bir artış gözlemlediklerini belirtiyorlar. Arıtmadan elde edilen suyun TDS değeri 75’in altında kalıyorsa, uzmanlar kullanıcıların günde 1-2 şişe maden suyu tüketmelerini öneriyorlar.Bu uygulama, suyun mineral içeriğini artırarak daha sağlıklı bir içme suyu elde etmeye yardımcı olabilir.Ayrıca, arıtma cihazı kullananların arıtma sonrası suyun TDS ölçümünü yapmalarını ve optimal değerleri kontrol etmelerini öneriyorlar. Eğer arıtma cihazı güvenilir TDS ölçüm değerlerine sahipse, ek mineral desteğine gerek olmayabilir.

Uzmanlar, içme suyu konusunda şu önerilerde bulunuyor: Temiz suya ulaşmak önemlidir; ağır metaller ve mikroplastik gibi kirleticiler içermeyen suyu tercih etmek gereklidir. Ayrıca, plastik şişelerden su tüketiminden kaçınılmalıdır.

Kaynak:(Simge AYKAN)

Bizi sosyal medyadan takip edin
levj
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
20 Nisan, 2026 14:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Fatih Caddesi’nde tek yön işareti ters çevrildi

Karabük’te Fatih Caddesi’nde bulunan tek yön trafik levhasının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ters çevrildiği bildirildi.

Polis Evi yönünden Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi istikametine doğru tek yön olarak belirlenen güzergahta, levhanın yönünün değiştirilmesi nedeniyle bazı sürücülerin yolu yanlışlıkla ters yönde kullandığı öğrenildi. Bu durumun, trafik kameraları tarafından tespit edilerek sürücülere cezai işlem uygulanmasına yol açtığı ifade edildi.

Öte yandan, söz konusu yön levhalarının birkaç gündür bu şekilde bulunduğu ve henüz düzeltilmediği gözlemlendi. Durumun sürücüler açısından kafa karışıklığına neden olduğu belirtiliyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin