Reklam
Reklam

GEDİKOĞLU’NDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

ss
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Ekim, 2026 16:40 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

 “ÜYELERİ KENDİ İRADELERİNE BIRAKALIM”

MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) seçimleri öncesinde yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Gedikoğlu, iş insanlarına yönelik baskı ve tehdit iddialarını gündeme getirerek siyasetin oda seçimlerine müdahil olmaması gerektiğini söyledi.

MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aynı zamanda KTSO Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Gedikoğlu; mevcut KTSO Başkanı Fatih Çapraz’ın yeniden adaylığı, Murat Sönmez’in adaylık sürecinden çekilmesi, eski AK Parti Karabük İl Başkanı Ömer Ayar’ın adaylığının gündeme gelmesi ve oda üyelerine yönelik olduğu öne sürülen baskılar hakkında açıklamalar yaptı.

“İLK AŞAMADA ORTAK BİR ANLAYIŞ VARDI”

Seçim sürecinin başlangıcında Fatih Çapraz’ın görevini ikinci dönemde de sürdürmesinin uygun görüldüğünü belirten Gedikoğlu, geçmiş seçimlerde yaşanan gerginliklerin yeniden yaşanmaması amacıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gedikoğlu, KTSO’nun çalışmalarından memnun olduklarını belirterek Çapraz’ın ikinci dönemde de görev yapmasının oda açısından faydalı olacağı yönünde bir kanaat oluştuğunu ifade etti.

Meclis Başkanı Adnan Çebi’nin aday olmayacağını açıklamasının ardından, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’ın görevine devam etmesi ve Meclis Başkanlığı için Murat Sönmez’in uygun görülmesi konusunda ortak bir görüş oluştuğunu aktaran Gedikoğlu, Sönmez’in de bu görevi kabul ettiğini söyledi.

Gedikoğlu, sürecin Murat Sönmez’in kararından vazgeçmesi ve ardından Ömer Ayar’ın adaylığının gündeme gelmesiyle farklı bir noktaya taşındığını belirtti.

FERHAT SALT VE ALİ KESKİNKILIÇ İLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Seçim sürecinde iş insanları arasında sorunların yaşanmaya başladığını öne süren Gedikoğlu, gelişmelerin daha büyük bir gerginliğe dönüşmemesi amacıyla AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile görüştüğünü söyledi.

Gedikoğlu, 5000 Evler’deki bir mekanda gerçekleştirilen görüşmede oda seçimleri nedeniyle üyeler, esnaflar ve iş insanları arasında yaşanabilecek gerilim konusunda uyarılarda bulunduğunu ifade etti.

Görüşmenin ilerleyen bölümüne AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç’ın da katıldığını belirten Gedikoğlu, kendisine de benzer değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi.

Gedikoğlu, Cumhur İttifakı içerisinde konuya müdahil olunması ve Karabük’te huzurun bozulmaması gerektiğini savunduğunu belirterek, “Karabük’te oda seçimleriyle ilgili şu anda bir kaos varsa sebebi MHP değildir” dedi.

“İNSANLARIN ARANDIĞINI, TEHDİT EDİLDİĞİNİ DUYMAYA BAŞLADIK”

Seçim süreci ilerledikçe bazı iş insanlarının arandığı ve tehdit edildiği yönünde bilgiler aldığını öne süren Gedikoğlu, konuyu MHP Genel Merkezi’ne taşıdığını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım’a süreç hakkında bilgi verdiğini aktaran Gedikoğlu, Yıldırım’ın da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ile görüşerek seçimlerin sakin bir ortamda gerçekleştirilmesi yönünde girişimde bulunduğunu ifade etti.

Gedikoğlu, “Ben sadece bunu Karabük halkının, iş insanlarının ve esnafın huzuru için yaptım. Genel merkezlerin ve Cumhur İttifakı’nın konunun bütün detaylarını bilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ZİNCİR MARKET İDDİASI: “BİZİ BİZE BIRAKIN”

Gedikoğlu’nun açıklamalarında öne çıkan başlıklardan biri de KTSO seçimlerinde 5. Grup’ta yaşanan rekabet oldu.

Ahmet Ulusoy, İkram Yaman ve Talip Kurak’ın aynı grupta mücadele ettiğini belirten Gedikoğlu, bazı zincir marketlerle karşı listenin desteklenmesi amacıyla iletişim kurulduğunu duyduğunu ileri sürdü.

Zincir marketlerin üst düzey yöneticilerinin Karabük’e gelerek oy kullanacaklarını ve ardından kentten ayrılacaklarını iddia eden Gedikoğlu, bu duruma tepki gösterdi.

Gedikoğlu, Karabük’teki esnaf ve iş insanlarının kendi temsilcilerini belirleyebilecek durumda olduğunu belirterek, “Bizim dışarıdan kimseye ihtiyacımız yok. Burası Karabük. Bizi bize bırakın” dedi.

“AHMET ULUSOY’A ‘GRUPTAN ÇEKİL’ DENİLİR Mİ?”

Dört yıl birlikte görev yaptığı Ahmet Ulusoy’u dürüst ve yardımsever bir iş insanı olarak tanımlayan Gedikoğlu, Ulusoy’a seçim yarışından çekilmesi yönünde telkinde bulunulduğunu öne sürdü.

Gedikoğlu, “Birileri tarafından arattırılarak seçim devam ederken ‘Sen bu gruptan çekil’ denilir mi? Karabük’te böyle bir şeye gerek var mı?” ifadelerini kullandı.

Ulusoy’un AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik desteğini bildiğini belirten Gedikoğlu, Ulusoy’un geçmişteki siyasi ve ticari ilişkilerinin de dikkate alınması gerektiğini savundu.

“KONU SADECE FATİH ÇAPRAZ MESELESİ DEĞİL”

Fatih Çapraz ile uzun yıllara dayanan dostluğunun kamuoyunca bilindiğini belirten Gedikoğlu, açıklamalarının yalnızca bu ilişki üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

Çapraz’ın eğitim, tecrübe ve iş dünyasındaki birikimine dikkat çeken Gedikoğlu, KTSO’daki dört yıllık görev süresinde oda hizmetleri için kendi aracını ve şoförünü kullandığını, şehir dışı ziyaretlerdeki konaklama ve hediye giderlerini de kendisinin karşıladığını ileri sürdü.

Gedikoğlu, Çapraz’ın bu tutumunu örnek göstererek, “Gerçekleri ve doğruları tüm Karabük kamuoyunun bilmeye hakkı vardır” dedi.

“SİYASETİN İŞİ ODA SEÇİMLERİNE MÜDAHALE ETMEK DEĞİLDİR”

Oda üyelerinin kendi iradeleriyle karar vermesi gerektiğini vurgulayan Gedikoğlu, siyasetin oda seçimlerine müdahil olmaması gerektiğini söyledi.

Geçmişte esnaf odaları ve şoförler odası seçimlerinde de benzer bir yaklaşım sergilediklerini ifade eden Gedikoğlu, her meslek grubunun kendisini temsil edecek isimleri özgür iradesiyle belirlemesi gerektiğini belirtti.

Gedikoğlu, “Siyasetin iştigal alanı seçimlere müdahale etmek değildir. Onların kime karar vereceğine bir siyasi olarak ben karar veremem. Hiçbir siyasi de karar veremez. Üyeleri kendilerine bırakalım. Onlar kendi kararını verecektir” diye konuştu.

“BİZ KENDİ İŞİMİZE BAKALIM, ODA KENDİ İŞİNE BAKSIN”

Gedikoğlu, açıklamalarında Karabük’ün yatırım ve hizmet gündemine de değindi.

Çevre yolu, lojistik üs, Filyos Limanı’nın Karabük sanayisinin kullanımına daha etkin şekilde açılması, yeni devlet hastanesi, adliye binası ve Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarını gündeme getiren Gedikoğlu; altyapı, üstyapı, kentsel dönüşüm ve istihdam konularının birlikte takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Yenice yolundaki sorunlara ve ilçedeki işsizliğe de dikkat çeken Gedikoğlu, Yenice’ye bir organize sanayi bölgesi kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Karabük’ün göç verdiğini belirten Gedikoğlu, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının kent sorunları konusunda ortak hareket etmesi çağrısında bulundu.

Gedikoğlu, “Karabük için gerekirse bütün partiler bir araya gelelim. Sivil toplum örgütlerimiz, derneklerimiz hep birlikte hareket edelim. Ama Karabük’ümüz için hep birlikte isteyelim. Kısacası bizim işimiz Ticaret ve Sanayi Odası değil. Biz kendi işimize bakalım, oda kendi işine baksın” dedi.

“KONUŞTUĞUMUZ BU DEĞİLDİ”

Basın mensuplarının, daha önce siyasetin oda seçimlerine müdahil olmaması gerektiği yönündeki görüşmelerini hatırlatması üzerine Gedikoğlu, bu konudaki tutumunda herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Hiçbir esnafı arayarak belirli bir gruba destek vermesini istemediğini belirten Gedikoğlu, bazı gruplarda MHP’li üyeler bulunmasına rağmen kendi siyasi konumunun açıklamalarına gölge düşürmemesi amacıyla bu yönde bir girişimde bulunmadığını ifade etti.

Görüşmelerde konuşulanların uygulanıp uygulanmadığının sorulması üzerine Gedikoğlu, “Konuştuğumuz bu değildi. Bunu bütün kamuoyu biliyor zaten. Bütün esnaflar biliyor. Arananlar belli, arayanlar belli” ifadelerini kullandı.

Gedikoğlu, temel endişesinin iş insanlarının özgür iradeleriyle oy kullanabilmesi olduğunu belirterek Cumhur İttifakı’nın yerelde vatandaşların sorunlarının çözümüne odaklanması gerektiğini söyledi.

CUMHUR İTTİFAKI VE GENEL MERKEZ SÜRECİ

Seçim sürecinin Cumhur İttifakı’na etkisine ilişkin soruları da yanıtlayan Gedikoğlu, MHP Genel Başkanı’nın talimatları doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti.

Karabük’ün menfaatleri ve kentte herhangi bir sorun yaşanmaması amacıyla gerekli gördükleri konularda tutum almaya devam edeceklerini ifade eden Gedikoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım’ın süreçle ilgili gerekli girişimlerde bulunduğunu söyledi.

ÖNCEKİ SEÇİM VE RAFET VERGİLİ’NİN DESTEĞİ

Fatih Çapraz’ın önceki seçimde KTSO Başkanı olmasında eski Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin etkisine ilişkin soruyu da yanıtlayan Gedikoğlu, o dönemde yapılan görüşmelere kendisinin de katıldığını anlattı.

Bağlar Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda dönemin AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, milletvekilleri ve iş insanlarının da bulunduğunu belirten Gedikoğlu, Çapraz’ın isminin iş dünyasındaki değerlendirmeler sonucunda öne çıktığını söyledi.

Çapraz’ın eğitimine, yabancı dil bilgisine ve ticari tecrübesine dikkat çeken Gedikoğlu, dört yıllık görev süresinin yapılan tercihin doğru olduğunu gösterdiğini savundu.

Bir aday hakkında görüş belirtmekle esnafın oyuna baskı yapılmasının farklı şeyler olduğunu ifade eden Gedikoğlu, siyasi kimliği nedeniyle iş yerlerini dolaşarak Çapraz için oy istemesinin doğru olmayacağını söyledi.

Sönmez’in karar değişikliğinin nedenine ilişkin soruya da yanıt veren Gedikoğlu, daha önce yapılan görüşmelerde farklı bir mutabakat bulunduğunu, son toplantıda ortaya çıkan tutum karşısında şaşırdıklarını belirtti.

“FATİH ÇAPRAZ TABİİ Kİ BENİM ADAYIM”

Toplantının sonunda Gedikoğlu’na Fatih Çapraz’ın MHP’nin adayı olarak değerlendirilip değerlendirilmediği soruldu.

Gedikoğlu bu soruya, “Fatih Çapraz tabii ki benim adayım, kardeşim, arkadaşım, dostum, kadim dostum” yanıtını verdi.

Ömer Ayar’ın adaylığı hakkında da değerlendirmede bulunan Gedikoğlu, Ayar’ın uzun yıllar AK Parti Karabük İl Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Yedi buçuk sene AK Parti il başkanlığı yapmış bir aday çıkıyorsa herhalde AK Parti’nin adayıdır” ifadelerini kullandı.

MANSETGEDIKOGLUNDAN DIKKAT CEKEN ACIKLAMALAR 3

Bizi sosyal medyadan takip edin