blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Alevler 2 katlı binayı kül etti

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Akpınar Mahallesi’nde 2 katlı bina alevlere teslim oldu. Sobadan çıktığı argüman edilen yangın bin anda binayı sararken itfaiye takımları tarafından söndürüldü.
Yangın, Düzce’nin Akpınar Mahallesi Soğancı Kavşağı’nda öğlen saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran, Er ailesi ilişkin altı dükkan olan 2 katlı binada yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine kısa müddette olay yerine gelen Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü takımları alevlere müdahale etti. Yangın sırasında patlamalar meydana geldi. Polis grupları de etrafta güvenlik önlemi aldı. İtfaiyecilerin uzun uğraşı sonunda yangın denetim altına alınarak soğutma çalışması yapıldı.
Akpınar Mahallesi Muhtarı Tuncay Er, yangının kiracı olarak bulanan ailenin küçük çocuğunun sobaya sünger atması sonucu çıktığını belirterek, "Burası bizim babımızın ocağı. Burada bir kiracımız vardı. Kiracımızın çocuğu sobayı yakarken içine sünger atıyor ve tutuşuyor. Tutuştuktan sonra biz itfaiyeyi çağırdık. Geldiler müdahale ediyorlar durum bu işte. Yaralanan kimse yok" tabirlerini kullandı.
Yangında bina kullanılmaz hale gelirken yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bayrama sayılı günler kala kurban pazarları hareketlendi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Türkiye genelinde olduğu üzere Bartın’da da kurban pazarı hareketlendi. Hijyen ve çağdaş kurallarda hizmet veren Bartın’daki hayvan pazarında alınan üst seviye önlemler nedeniyle kandırılma, dolandırma üzere olaylara fırsat tanınmıyor.
Ülke genelinde olduğu üzere Bartın’da da Kurban satışlarında son haftaya girildi. Bartın’da hayvan satışının yapıldığı tek pazar olan ve Vilayet Özel Yönetimi tarafından işletilen Akçamescit hayvan pazarı, Bartın’ın yanısıra, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük, Kastamonu üzere yaklaşık 10 ile de hizmet veriyor. 500 büyükbaş, 250 küçükbaş hayvan kapasiteli pazar, bu 10 ilin hayvan üreticilerinin yanı sıra hayvan satın almak isteyen insanlara da mesken sahipliği yapıyor. Sabahın birinci ışıkları ile birlikte, hayvan üreticileri ve müşterileri pazara akın ederken, tesisi son derece çağdaş ve hijyenik kaidelerde hizmet veriyor.
Sterilize edilmeyen, eksiği olan üretici alana giremiyor
Pazar girişinde oluşturulan kabinde hayvanlar ve araçlar sterilize edilerek içeri alınırken, tüm hayvanlar ve evrakları da tek tek denetim ediliyor.

Kandırma, dolandırma mümkün olmuyor
Pazarın içindeki yerlere alınan hayvanlar, daima Vilayet Özel yönetimi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü veteriner tabipleri tarafından çağdaş aygıtlarla denetim edilerek, denetleniyor.
Jandarma takımlarının de sık sık devriye atarak, asayiş olaylarına karşı tetikte beklediği pazarda, kandırılma, dolandırılma üzere olaylara fırsat verilmiyor.
Sürekli tarama yapılıyor
Hasta ve yaralı hayvanların içeriye alınmadığı pazar yerinde, veteriner tabipler de daima dolaşarak, evvelki kontrollerde gözden kaçabilecek olan hastalıklı, sıhhatsiz hayvanlara karşı sık sık tarama yapılıyor
Hijyene büyük önem
Bir yıl evvel hizmete açılan pazar, hayvanların tekrar getirildiği kamyonlara bindirilmesinin akabinde ise tekrar hiç kullanılmamış üzere pak ve hijyen hale getiriliyor.
Kantin, çay ocağı, karantina odası üzere hizmetleri de bulunan tesis, hayvan sahiplerini de, müşterilerini de mutlu bırakıyor.
Yoğun ilgi görüyor
Bartın Vali Yardımcısı Uğur Karakaya, sabahın erken saatinde hayvan pazarını gelerek incelemede bulundu. Hayvan sahipleri ve vatandaşlarla konuşarak, talep ve memnuniyet oranlarını soran Vali Yardımcısı Karakaya, "Hayvan pazarında son derece inançlı, pak, hijyen bir ortamda hizmet veriliyor. Hayvan sahipleri ve hayvan satın almak isteyenlerin hizmetlerden mutlu olması bizleri çok memnun etti. Verilen hizmetlerden duyulan memnuniyet nedeniyle etraf vilayetlerdeki üretici ve vatandaşlar da bölgemizdeki hayvan pazarını tercih etmeye başladı. Şimdiden herkesin Kurban Bayramını kutluyor, üreticilere bereketli kar, müşterilerine ise kurban görevlerini huşu ve huzur içerisinde yerine getirmelerini diliyoruz" dedi.
Arife günü de pazar kurulacak
Karakaya son bir aylık süreçte her hafta Pazar günü kurulan pazarın, kurbanlık alımını son güne bırakanlar için Arife Günü de akşam saatlere kadar hizmet vereceğini de duyurdu.
Hemen her köşesinde kurban alımı için yapılan sıkı pazarlıklardan kimileri muahede ile sonuçlanırken kimilerinde ise mutabakat sağlanamadı.
Yüzlerce küçükbaş ve büyükbaş hayvanın bulunduğu pazar yerinde kurbanlık fiyatları ise hayvanın cinsine ve yüküne nazaran 10 bin TL ile 250 bin TL ortasında değişiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin