Haber Merkezi tarafından
18 Mart, 2025 10:06 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Köse’den 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin azim, irade ve inancının destansı bir zaferle taçlandığı bu tarihi günü gururla andı.

“18 Mart, bizim için sıradan bir tarih değildir,” diyen Köse, “Bu gün, bir milletin makûs talihini inancıyla yenmesi, manda ve himayeyi elleriyle boğmasıdır. Çanakkale, yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatan uğruna canını feda eden kahramanların, dünya tarihine ‘Çanakkale Geçilmez!’ sözünü kazıdığı yerdir" ifadelerini kullandı.

  1. Alay başta olmak üzere, vatan savunmasında can veren tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anan Başkan Köse, “Biz, bugün bu topraklarda huzur içinde yaşıyorsak, bunu, Çanakkale'de bir gecede şehit düşen kahramanlarımıza borçluyuz. Onların cesaretiyle yeşeren bu vatan toprağında, aynı azim ve inançla geleceğe yürüyoruz,” dedi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri saygı, sevgi ve minnetle anan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, “110 yıl önce yazılan bu kahramanlık destanı, bugün de bizlere ilham vermeye devam ediyor. Çanakkale ruhu, milletimizin birlik ve beraberliğinin simgesidir” diyerek, tüm vatandaşları bu anlamlı günü yüreklerinde hissetmeye davet etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Haber Merkezi tarafından
18 Mart, 2025 10:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Çetinkaya’nın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çetinkaya, Çanakkale Zaferi’nin, milletimizin bağımsızlık ve vatan sevgisi uğruna gösterdiği eşsiz bir mücadele olduğunu belirterek, bu büyük destanın, inanç ve azmin neler başarabileceğinin en somut göstergesi olduğunu vurguladı.

Başkan Çetinkaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Çanakkale, milletimizin vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına olan sarsılmaz bağlılığının en büyük kanıtıdır. Düşmanın sayıca ve teknoloji bakımından üstünlüğüne rağmen imanla, kararlılıkla ve fedakârlıkla kazanılan bu zafer, tarihe altın harflerle yazılmıştır. Kahraman ecdadımız, yüreğindeki vatan aşkı ile düşmana geçit vermemiş, ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tüm dünyaya kabul ettirmiştir.”

Çanakkale’de verilen mücadelenin, sadece bir savaş olmadığını, aynı zamanda Türk milletinin kaderini şekillendiren bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Başkan Çetinkaya, şu sözlerle devam etti:
“Bugün bizler, bu cennet vatanın üzerinde huzur içinde yaşıyorsak, bunu Çanakkale’de ve vatanın her köşesinde canlarını feda eden kahraman şehitlerimize borçluyuz. Onların emanetine sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek ülkemizi daha güçlü yarınlara taşımak hepimizin en büyük sorumluluğudur. Çanakkale ruhunu genç nesillere aktarmak ve bu eşsiz mücadeleyi unutturmamak, tarihimize duyduğumuz saygının bir gereğidir.”

Başkan Özkan Çetinkaya, Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları rahmet, minnet ve şükranla anarak, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.