Samsun Büyükşehir Belediyesi, 11 Mayıs Pazar günü düzenleyeceği Çocuk Maratonu Şenliği ve Aydilge konseri ile vatandaşlara hem müzik hem spor dolu unutulmaz bir gün yaşatacak.
Etkinlikler sabah saatlerinde Batı Park’ta başlayacak. “Koş Şampiyon Koş” sloganıyla organize edilen Samsun Çocuk Maratonu ve Şenliği, 1-14 yaş ortası çocukları çeşitli aralarda bir ortaya getirecek. 1-5 yaş kümesi çocuklar aileleriyle birlikte 200 metre koşarken, 6-9 yaş kümesi 300 metre, 10-14 yaş kümesi ise 400 metre koşacak. Aktiflikte ayrıyeten engelli çocuklar için özel bir parkur da yer alacak. Maratona katılmak isteyenler için müracaatlar 9 Mayıs Cuma gününe kadar belediyenin internet sitesi üzerinden yapabilecek.
Günün en dikkat çeken aktifliği ise saat 19.00’da başlayacak olan Aydilge konseri olacak. Batı Park Aktiflik Alanı’nda sahneye çıkacak olan ünlü sanatçı, sevilen müziklerini Samsunlular için seslendirecek. Konser halka açık ve fiyatsız olacak.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu özel aktiflikle hem Anneler Günü’ne renk katmayı hem de çocuklara spor şuuru kazandırmayı hedefliyor.


Samsun’da Çocuk Maratonu ve Aydilge konseri
Kargo gönderiminden kaçak ürün çıktı
DÜZCE(İHA) – Düzce’de jandarma ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, İstanbul’a kargo firmaları aracılığıyla sevk edilmek istenen kaçak ürünler ele geçirildi.
Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, kargo firmaları aracılığıyla Doğu illerinden İstanbul’a kaçak ürün sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Edinilen istihbari bilgiler doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Şüpheli şahıslara ait kargolarda gerçekleştirilen adli aramalarda 920 paket elektronik sigara kartuşu, 7 bin 616 paket sigara sarma kağıdı ve 28 çift ayakkabı ele geçirildi.
Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

