Reklam
Reklam
321 2
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
07 Mayıs, 2025 12:51 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Doğa Sporları ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı Başlıyor

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen “Doğa Sporları ve Sürdürülebilir Turizm Çalıştayı”, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde ve Karabük Üniversitesi Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) ile Karabük Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (KÜDOSK) işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

“Karabük’ün Doğasında Hayat Var” temasıyla planlanan etkinlik, 9 Mayıs Cuma günü Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda başlayacak. Çalıştayda çok sayıda bilim insanı ve uzman, doğa sporları ve sürdürülebilir turizm konularında bilgiler paylaşacak.

İki gün sürecek etkinlik kapsamında, 10 Mayıs Cumartesi günü Keltepe zirvesinde doğa yürüyüşleri, kaya tırmanışı ve Karaağaç Kaya Tırmanışı gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca, Karabük turizminin geleceğine ışık tutacak yeni projelerin anlatılacağı oturumlar gerçekleştirilecek.

Çalıştayın 9 Mayıs günü saat 16.45-17.30 arasında gerçekleşecek oturumunda, moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Yaşar İsmail Gülünay’ın yaptığı oturumda, “Karabük Turizminde Yeni Projeler” başlığı altında, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz, bölgenin turizm vizyonunu şekillendirecek yeni projeleri anlatacak. Aynı zamanda Yamaç Paraşütü Uzmanı Bilal Demirci ve Oryantiring (Harita Yardımıyla Arazide Yön Bulma) Uzmanı Arzu Yedigül konuşmacı olarak yer alacak. Katılımcılar, hem doğa sporlarının farklı alanlarını tanıma hem de sürdürülebilir turizm konusunda yeni gelişmeleri öğrenme fırsatı bulacaklar. Etkinlik, doğa ve turizm alanında farkındalık oluşturmayı amaçlarken, bölgenin doğal güzelliklerinin sürdürülebilir kullanımını teşvik etmeyi hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda otomobil direge carpti 3 yarali 1XZKzseQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da otomobil direğe çarptı: 3 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobilin direğe çarpması neticesinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, İnebolu ilçesi Kuzluk köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer B. yönetimindeki 81 BV 377 plakalı Kia marka otomobil virajı alamayarak elektrik diğerine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Emine B. ve Fatma B. yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Araçta bulunan vatandaşların bayram tatili için köye geldikleri öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin