Akbulut, doğup büyüdüğü şehrin takımında forma giymenin ve kaptanlığını yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti. Taraftarın beklentilerini anladığını ifade eden Akbulut, bugüne kadar yapılan eleştirileri olgunlukla karşıladığını ancak Aliağa maçının devre arasında yaşananları kabul etmediğini vurguladı.
Soyunma odasına giderken tribünde 11 yaşındaki çocuğunun yanında, annesine "gözlerimin içine bakarak anneme küfür edildi" şeklinde tepki gösteren Akbulut, bu durumu "haddini aşan ve asla kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’ndaki kapalı tribünde bu kişilere nasıl müsaade edildiğini sorgulayan Akbulut, futbolun içinde kin ve nefret barındıran insanların yeri olmadığını söyledi.
Futbolcuların ailelerine yönelik hakaretlere karşı duracağını belirten Akbulut, taraftarlardan takımını daha güçlü desteklemelerini istedi. Sezon sonunda tüm yaşananların konuşulacağını ifade eden Akbulut, birlik çağrısında bulundu.