Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te 3 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu

Dünya Yayın: 28.03.2024 00:12
İhlas Haber Ajansı
Karabük’te 3 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu

Karabük’te Orman Haftası çerçevesinde 3 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu.

Karabük’te 21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla fidan dikim etkinliği düzenlendi. Kılavuzlar Mahallesindeki 4 hektarlık alanda yapılan etkinlikle çevrenin yeşillendirilmesi hedefleniyor. Protokol üyeleri ve öğrenciler bin 500’ü sedir, bin 500’ü fıstık çamı ve 500 adet mahlep olmak üzere toplamda 3 bin 500 fidanı toprakla buluşturup can suyu verdiler.

Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı, “Karabük Orman İşletme Şefliği 20 No’lu Bölme dediğimiz sahada 4 hektarlık ağaçlandırma sahamız gözüküyor. Bu sahaya bir fidan dikimi yaptık. Sahaya 1500 adet sedir, 1500 adet fıstık çamı ve 500 adet mahlep fidanı diktik” dedi.

Dikilen fidanlarda yapraklı türlere ağırlık verdiklerini belirten Kırımlı, yetişecek fidanların yaban hayvanlar için de faydalı olmasını ümit ettiklerini söyledi.

Kırımlı, etkinlikle öğrencilerde orman sevgisini aşılamak istediklerini aktardı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’ü BAL’da Eflanispor Temsil Edecek

Karabük Yayın: 20.05.2024 10:23
Karabük’ü BAL’da Eflanispor Temsil Edecek

Bölgesel Amatör Lig (BAL) play out maçında Eflanispor, Safranboluspor’u 2-0 mağlup ederek Karabük’ü BAL Ligi’nde temsil etmeye hak kazandı.

BAL Ligi’nde yer alan Safranboluspor play out maçını kaybederek Karabük 1.Amatör Ligi’ne düşerken, Eflanispor, 2024-2025 futbol sezonunda BAL Ligi’nde mücadele edecek.
Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda oynanan mücadeleyi Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, antrenörler, sporcular ve vatandaşlar takip etti.
Mücadelenin 90 dakikası golsüz sona ererken Eflanispor, 100.dakikada Furkan Taşoğlu ve 117.dakikada Ousmane Fall’un attığı gollerle mücadeleyi 2-0 kazanarak şampiyonluğa uzandı.
Eflanispor bu sezon rakip filelere 103 gol bırakırken kalesinde 6 gol gördü ve hiç beraberlik almadan bütün maçları kazanarak BAL Ligi’ne yükseldi.
Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Eflanispor sahada şampiyonluk fotoğrafı çektirdi.

Maçı izlemek için TIKLAYINIZ!