Reklam
Reklam
bnia
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Aralık, 2025 16:23 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te doğal gaz patlaması sonrası hasar gören bina 3 yıl sonra yıkılıyor

Karabük’te 3 yıl önce meydana gelen doğal gaz patlaması nedeniyle çökme tehlikesi oluşan ve risk teşkil eden 4 katlı binanın yıkımına başlandı.

Yeşil Mahalle Özgür Sokak’ta bulunan Sarıipek Apartmanı’nda 2022 yılı Ekim ayında yaşanan doğal gaz patlamasının ardından ağır hasar alan iki apartman boşaltılmış ve yol ulaşıma kapatılmıştı.

Karabük Belediyesi, güvenlik riski oluşturduğu ve görüntü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle binanın yıkılmasına karar verdi. Bölgeye sevk edilen iş makineleri eşliğinde gerekli güvenlik önlemleri alınarak yıkım çalışmaları başlatıldı.

Bina sahibi İbrahim Sarıipek, sürecin üç yıldır sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

“Üç yıldır uğraşıyorduk. Bina tehlikeliydi. İçeride ne olacağı belli değildi. Gerekli önlemleri kendimizce almaya çalıştık ama o süreçte bize yardımcı olmaya çalıştılar; yine de çok bir destek görememiştik. Sonrasında sağ olsun Özkan Başkan bize yardımcı olmak adına elinden gelen her şeyi yaptı. Bu noktaya geldik, şükür.”

“Yıkılacağı için aslında biraz üzgünüz ama sonuçta mahalle ve semt için tehlike arz ediyordu” diyen Sarıipek, “O yüzden şu anda inşallah yıkılacak, temizlenecek. Sonrasında bakacağız. Süreç belki biraz uzun sürdü ama kazasız belasız bir güne geldik. Bugünden sonrası da inşallah bu şekilde devam eder” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
231
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
02 Haziran, 2026 14:50 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te uyuşturucu operasyonu

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 21-30 Mayıs 2026 tarihleri arasında Merkez ilçede düzenlenen beş ayrı operasyonda 7 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerin üzerinde, araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda 232 adet sentetik ecza hapı, 9 adet extacy hapı, 8 adet amfetamin emdirilmiş peçete ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 4 bin 800 TL nakit para ele geçirildi. Ayrıca 2 cep telefonuna inceleme amacıyla el konuldu.

Gözaltına alınan 7 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Karabük İl Jandarma Komutanlığı, emniyet, asayiş ve huzurun devamı için uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini bildirdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin