Pınarbaşı’nda Besi Sığırcılığı Kursu Açıldı

Karabük Postası tarafından
19 Şubat, 2015 08:16 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KASTAMONU Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü tarafından Pınarbaşı ilçesinde besi sığırcılığı kursu açıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından müşterek düzenlenen besi sığırcılığı kursu kapsamında, protokol imzalandı. 80 saat sürecek olan Besi Sığırcılığı kursu, Pınarbaşı Şehit Ramazan Akkaya İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlendi. Kursta, İlçe Müdürü Veteriner Hekim Yeşim Yonsul ve Veteriner Hekim Mehmet Aydın eğitmenlik yaptı. Kurs sonucunda Pınarbaşı ilçesine bağlı Karafasıl Köyünde çiftçilere ait işletmede uygulamalı eğitim verildi ve kurs bitimini takiben, İlçe Müdürlüğü bünyesinde yapılan değerlendirme sınavında başarılı olan çiftçilere sertifika verildi. PINARBAŞI İLÇESİNDE CEVİZLER TOPRAKLA BULUŞUYOR Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Kastamonu Ceviz Yetiştiriciliğine Geliştirme Projesi” kapsamında temin edilen bin 950 adet 1. boy ceviz fidanı, toprakla buluşturuldu. Ceviz dağıtım programına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yeşim Yonsul, Ziraat Mühendisleri Ebru Gürbüz ile Lokman Ertaş ve çiftçiler katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yeşim Yonsul, “Çiftçilere, 450 adet Şebin, 80 adet Bilecik, 300 adet Kaman-1, 120 adet Fernette ve 1000 adet Fernor çeşitleri olmak üzere toplam bin 950 adet ceviz fidanının dikilmek üzere hak sahiplerine dağıttık. Bu fidanların usulüne uygun bir şekilde dikilmesi gerekiyor. Ayrıca Müdürlüğümüz, yıl boyu kontrollerini düzenli bir şekilde yapacaktır. Bu tür çalışmalarımız, bundan sonrada devam edecektir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karacan: “Takviyeler mutlaka eczacı kontrolünde verilmeli”

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, vitamin, mineral ve bitkisel desteklerin tabip tavsiyesi ve eczacı kontrolüyle satılmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi.
14 Mayıs bilimsel eczacılığın 186. yılı ve Samsun Eczacı Odası’nın 69. kuruluş yıldönümü kapsamında Atatürk Anıtı’nda merasim düzenlendi. Törene İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Eczacı Odası, Samsun Tabip Odası, Samsun Diş Doktorları Odası ve Samsun Veteriner Doktorlar Odası temsilcileri katıldı. Çelenk sunumu, hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan açıklamalarda bulundu.

"Sahte ilaçlarda cürüm sayısı yüzde 38 arttı"
Karacan, düzmece ilaçların global bir halk sıhhati sorunu haline geldiğini vurgulayarak, "Uluslararası raporlara nazaran düzmece ilaçla ilgili hatalar 2021’e nazaran yüzde 38 oranında arttı. Bu meseleyle gayrette güçlü yasal düzenlemelere ve ilaç takip sistemi üzere aktif teknolojik tahlillere muhtaçlık var. Eczanelerden alınan ilaçlar her vakit kayıtlı, orjinal ve sağlamdır. Vatandaşlarımızın ilaca en yanlışsız halde ulaşabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

"Takviyeler kesinlikle eczacı kontrolünde verilmeli"
Vitamin, mineral ve bitkisel eserlerin bilinçsiz kullanımının önemli sıhhat problemlerine yol açabileceğine dikkat çeken Karacan, şu sözleri kullandı:
"Bu eserlerin internet ve zincir marketlerde denetimsiz biçimde satılması çok tehlikeli. Bilimsel araştırmalar bu eserlerin büyük kısmının etiketinde yazan içeriği taşımadığını, kimilerinde ise yasaklı hususlar bulunduğunu gösteriyor. Bilhassa gebeler, çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar için önemli risk oluşturuyor. Bu eserler sırf doktor tavsiyesiyle ve eczacı danışmanlığında kullanılmalı. Sağlığa ait tüm ürünler Sağlık Bakanlığı kontrolünde, yalnızca eczanelerden halka sunulmalıdır."
Tören, toplu fotoğraf çekiminin akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.