Reklam
Reklam

Özel bireyler, verdikleri konserle büyük alkış topladı

ozel bireyler verdikleri konserle buyuk alkis topladi C5Mn5W8C
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu’da Engelliler Haftası aktiflikleri çerçevesinde açılan stantta konser veren özel bireylerden oluşan koro, dinleyicilerini mest etti.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Kısmı 4. sınıf öğrencileri tarafından toplumsal sorumluluk projesi çerçevesinde stant hazırlandı. Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi Fuaye Salonunda, Doç. Dr. Burak Erhan Tarlakazan’nın nezaretinde, öğrenciler tarafından hazırlanan “Engelleri Afişle, Afişinle Engelle!” standında özel bireylerin ömürlerine dikkat çekildi. Özel bireyler ile ailelerinin ziyaret ettiği standın açılışının akabinde özel bireyler tarafından konser verildi.

Kastamonu Manisiz Hayat Merkezi’nde eğitim alan özel bireyler ile Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Kısmı öğrencileri tarafından konser verildi. Çeşitli türkülerin seslendirildiği konser dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

“Müzik hudutları aşan, kalpleri birleştiren değerli bir araçtır”

Etkinliklerde konuşan Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sanat Yapıtları Konservasyonu ve Onarımı Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Yıldız, “Özel bireyler, toplumsal hayata tam ve aktif iştirak sürecinde, ne yazık ki pek çok zorlukla karşılaşıyor. Toplumun her bir ferdinin bu mevzuda farkındalığını artırması ve üzerine düşen misyonları yerine getirmesi de kıymet taşımaktadır. İşte bu şuurla hayata geçirdiğimiz bu projede, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi olarak, özel bireylerin ömürlerine sanatın dokunuşunu katmayı amaçlayan toplumsal sorumluluk projemizin finalinde, onların yeteneklerini sergileyecekleri bu konserde bulunmaktan ötürü büyük memnunluk duyuyorum” dedi.

“Müziğin üniversal lisanı, farklılıklara bir ortaya getiren, kalpleri birbirine bağlayan eşsiz bir güçtür”

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Kısmı Kısım Lideri Dr. Öğretim Üyesi Elçin Ergin Talaka ise, “Bugün özel bireyler haftası vesilesiyle bir ortadayız. Bu manalı hafta, toplum olarak özel bireylerin hayatın her alanında karşılaştıkları farklılıklara dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve onların haklarına, hayallerine dayanak olmak için bize kıymetli bir fırsat sunuyor. Müziğin üniversal lisanı, farklılıklara bir ortaya getiren, kalpleri birbirine bağlayan eşsiz bir güçtür. İşte bugün, Müzik Kısmımızın yetenekli öğrencileri, bu gücü kullanarak farklı özel bakıma sahip çocuklarımızla birlikte çok değerli bir konsere imza atıyorlar. Bu aktiflik, yalnızca bir konser olmanın ötesinde dayanışmanın, sevginin ve birlikte üretmenin en hoş örneklerinden birini sergiliyor” biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Oda Başkanları, esnafın sorunlarını konuştu

Oda Baskanlari esnafin sorunlarini konustu2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Haziran, 2026 14:17 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (KESOB), bağlı odaların başkanlarının katılımıyla geniş kapsamlı bir Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda esnafın yaşadığı sıkıntılar masaya yatırılırken, çözüm için yol haritası belirlendi.

Karabük’te esnaf ve sanatkarların sorunlarına çözüm bulmak amacıyla bir araya gelen KESOB ve oda başkanları, sektörün nabzını tuttu. Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda, üye esnaflardan gelen şikayetler, öneriler ve talepler tek tek ele alındı. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, özellikle acil çözüm bekleyen konular önceliklendirildi.

Toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan KESOB yetkilileri, “Amacımız esnafımızın sesini en üst mercilere duyurmak. Bugün burada aldığımız notları ve çözüm önerilerini kapsamlı bir rapor haline getireceğiz. Bu raporu, birliğimiz öncülüğünde ilgili makamlara ileteceğiz. Bu konudaki hassasiyetimiz dün olduğu gibi bugün de devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Toplantıda alınan kararların ve başlatılacak çalışmaların tüm esnaf için hayırlı olması temennisinde bulunulurken, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Yetkililer, hazırlanan raporun önümüzdeki günlerde resmi kurum ve kuruluşlara sunulacağını ve sürecin yakından takip edileceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin