Karacan: "Takviyeler mutlaka eczacı kontrolünde verilmeli" - Karabük Haber Postası
karacan takviyeler mutlaka eczaci kontrolunde verilmeli NPwlBCgz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Karacan: “Takviyeler mutlaka eczacı kontrolünde verilmeli”

Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, vitamin, mineral ve bitkisel desteklerin tabip tavsiyesi ve eczacı kontrolüyle satılmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

14 Mayıs bilimsel eczacılığın 186. yılı ve Samsun Eczacı Odası’nın 69. kuruluş yıldönümü kapsamında Atatürk Anıtı’nda merasim düzenlendi. Törene İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Eczacı Odası, Samsun Tabip Odası, Samsun Diş Doktorları Odası ve Samsun Veteriner Doktorlar Odası temsilcileri katıldı. Çelenk sunumu, hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan açıklamalarda bulundu.

“Sahte ilaçlarda cürüm sayısı yüzde 38 arttı”

Karacan, düzmece ilaçların global bir halk sıhhati sorunu haline geldiğini vurgulayarak, “Uluslararası raporlara nazaran düzmece ilaçla ilgili hatalar 2021’e nazaran yüzde 38 oranında arttı. Bu meseleyle gayrette güçlü yasal düzenlemelere ve ilaç takip sistemi üzere aktif teknolojik tahlillere muhtaçlık var. Eczanelerden alınan ilaçlar her vakit kayıtlı, orjinal ve sağlamdır. Vatandaşlarımızın ilaca en yanlışsız halde ulaşabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“Takviyeler kesinlikle eczacı kontrolünde verilmeli”

Vitamin, mineral ve bitkisel eserlerin bilinçsiz kullanımının önemli sıhhat problemlerine yol açabileceğine dikkat çeken Karacan, şu sözleri kullandı:

“Bu eserlerin internet ve zincir marketlerde denetimsiz biçimde satılması çok tehlikeli. Bilimsel araştırmalar bu eserlerin büyük kısmının etiketinde yazan içeriği taşımadığını, kimilerinde ise yasaklı hususlar bulunduğunu gösteriyor. Bilhassa gebeler, çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar için önemli risk oluşturuyor. Bu eserler sırf doktor tavsiyesiyle ve eczacı danışmanlığında kullanılmalı. Sağlığa ait tüm ürünler Sağlık Bakanlığı kontrolünde, yalnızca eczanelerden halka sunulmalıdır.”

Tören, toplu fotoğraf çekiminin akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin