Reklam
Reklam
karacan takviyeler mutlaka eczaci kontrolunde verilmeli NPwlBCgz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
0

Karacan: “Takviyeler mutlaka eczacı kontrolünde verilmeli”

Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, vitamin, mineral ve bitkisel desteklerin tabip tavsiyesi ve eczacı kontrolüyle satılmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

14 Mayıs bilimsel eczacılığın 186. yılı ve Samsun Eczacı Odası’nın 69. kuruluş yıldönümü kapsamında Atatürk Anıtı’nda merasim düzenlendi. Törene İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Eczacı Odası, Samsun Tabip Odası, Samsun Diş Doktorları Odası ve Samsun Veteriner Doktorlar Odası temsilcileri katıldı. Çelenk sunumu, hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan açıklamalarda bulundu.

“Sahte ilaçlarda cürüm sayısı yüzde 38 arttı”

Karacan, düzmece ilaçların global bir halk sıhhati sorunu haline geldiğini vurgulayarak, “Uluslararası raporlara nazaran düzmece ilaçla ilgili hatalar 2021’e nazaran yüzde 38 oranında arttı. Bu meseleyle gayrette güçlü yasal düzenlemelere ve ilaç takip sistemi üzere aktif teknolojik tahlillere muhtaçlık var. Eczanelerden alınan ilaçlar her vakit kayıtlı, orjinal ve sağlamdır. Vatandaşlarımızın ilaca en yanlışsız halde ulaşabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“Takviyeler kesinlikle eczacı kontrolünde verilmeli”

Vitamin, mineral ve bitkisel eserlerin bilinçsiz kullanımının önemli sıhhat problemlerine yol açabileceğine dikkat çeken Karacan, şu sözleri kullandı:

“Bu eserlerin internet ve zincir marketlerde denetimsiz biçimde satılması çok tehlikeli. Bilimsel araştırmalar bu eserlerin büyük kısmının etiketinde yazan içeriği taşımadığını, kimilerinde ise yasaklı hususlar bulunduğunu gösteriyor. Bilhassa gebeler, çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar için önemli risk oluşturuyor. Bu eserler sırf doktor tavsiyesiyle ve eczacı danışmanlığında kullanılmalı. Sağlığa ait tüm ürünler Sağlık Bakanlığı kontrolünde, yalnızca eczanelerden halka sunulmalıdır.”

Tören, toplu fotoğraf çekiminin akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
9622b247 9255 463a a2f5 a001155dbf49
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
02 Haziran, 2026 10:10 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Eskipazar Eğriova Göleti turizme kazandırılıyor

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, ilçenin önemli doğal değerlerinden biri olan Eğriova Göleti’nin turizm ve bölge ekonomisine kazandırılması amacıyla çeşitli projeler hazırladıklarını açıkladı.

Eğriova Göleti’nin Eskipazar’ın en güzel doğal güzelliklerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Cıva, bölgenin doğa turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Gölet çevresinde karavan parkı, sportif balıkçılık alanları ve off-road etkinlikleri gibi çalışmalar planladıklarını ifade eden Cıva, projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgenin daha fazla ziyaretçi çekmesini hedeflediklerini söyledi.

Başkan Cıva yaptığı açıklamada, “Eskipazar’ın en güzel doğal güzelliklerinden biri olan Eğriova Göleti ile ilgili önemli projelerimiz var. Bu eşsiz doğa alanını turizme ve bölge ekonomisine kazandırmak amacıyla karavan parkı, sportif balıkçılık alanları ve off-road etkinlikleri gibi çalışmalar planlıyoruz. Amacımız, Eğriova Göleti’ni doğa ve macera tutkunlarının uğrak noktalarından biri haline getirmek ve Eskipazar’ın turizm potansiyelini daha da güçlendirmektir” dedi.

Planlanan projelerin tamamlanmasıyla birlikte Eğriova Göleti’nin doğa, kamp ve macera turizmi açısından bölgenin önemli cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi bekleniyor. Belediye yetkilileri, çalışmaların ilçenin ekonomik ve sosyal gelişimine de katkı sağlayacağını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin