Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük, Tüm Gücüyle Afet Bölgesinde

Gündem Yayın: 12.02.2023 15:11
Karabük, Tüm Gücüyle Afet Bölgesinde

Kahramanmaraş merkezli 10 İlde büyük yıkıma  yol açan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem felaketinin yaşandığı 6 Şubat tarihinden itibaren hemen harekete geçen Karabük Valiliği başta olmak üzere Karabük Belediyesi ve İlçe Belediyeleri bölgede hem arama kurtarma hem de sosyal destek anlamında büyük mücadele sergiliyor.

Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından AFAD’ın koordinasyonu ile hemen harekete geçen Karabük,  başta Valilik olmak üzere İl ve  ilçe belediyeleriyle bölgede hem arama kurtarma hem de sosyal destek anlamında büyük bir mücadele sergiliyor.

Karabük’ten UMKmansettKarabuk Tum Gucuyle Afet Bolgesinde56 5E, AFAD, 112, KARDEMİR,  İl Özel İdaresi, Karabük Belediyesi ve İlçe Belediyeleri  ekip ve ekipmanları ile Jandarma Komandolar  deprem bölgesine sevk edildi.

Karabük Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, DELSAR canlı arama sensörü ve Jandarma Arama Kurtarma Timleri ise eğitimli arama kurtarma köpekleriyle enkaz altında bulunan vatandaşları tespit etmek amacıyla var güçleri ile çalışıyor. Karabük Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, Karabük İl Özel İdaresi personeli deprem bölgesinde; arama-kurtarma, enkaz kaldırma ve depremde evleri zarar gören vatandaşlar için konulacak konteynerlere yer açma çalışmalarına aralıksız destek veriyor. Bunun yanı sıra; Karabük Belediyesi, UMKE, AFAD, 112, KARDEMİR’de arama kurtarma çalışmalarmansettKarabuk Tum Gucuyle Afet Bolgesinde56 1ına destek veriyor.

DEPREMZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEK

Kahramanmaraş Göksun İlçesinde psikososyal destek ve yardım koordinasyonu, Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri Göksun ilçesi Psikososyal Destek Ekibi ve Göksun İlçesi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı işbirliği ile yürütülüyor.

Karabük Kızılay Afet deposundan 1080 adet Kızılay Çadırı afet bölgesine gönderilmek üzere yola çıkarken,  Kızılay Karabük Şubesi ve Kızılay Gönüllüleri Hatay’da 3 öğün sıcak yemek dağıtıyor. Kızılay Karabük Şubesi ve Kızılay Gönüllüleri Hatay’ın Altınözü ilçesinde 3 öğün sıcak yemek dağıtımı ve ardından hijyen malzemeleri dağıtımlarını gerçekleştiriyor.

Karabük’te ve ülkmansettKarabuk Tum Gucuyle Afet Bolgesinde56 3emizde toplanan nakdi bağışlar afetzede vatandaşlara 3 öğün sıcak yemek olarak gidiyor. Ayrıca mevcutlara ek olarak mutfak ve ikram araçları bölgelere intikal etmek üzere hazırlanıyor.

Diğer yandan Karabüklülerin  Kızılay’a  bağışta bulunarak yardım faaliyetlerine katılabilecekleri ifade edildi.

Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı personeli tarafından  Hatay’da emniyet ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla önlemler alınırken,  ayrıca depremden etkilenen vatandaşlara yardım malzemeleri ulaştırıldı.

Karabük Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri ise  Gaziantep’de depremin ardından hasar tespit çalışmalarına destek vermeye başladı.

YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan depremin yaşandığı ilk günden itibaren Karabük Valiliği Koordinasyonun Kamu Kurum Kuruluşları,  Sivil Toplum Kuruluşları, Hayırsever İş İnsanları ve Tüm Karabüklülerin dayanışma ve kardeşlik eli taşıyan yardım TIR’ları  peş peşe deprem bölgesine ulaşıyor. (Nurettin Acar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Devrek’te Jandarmadan öğrencilere konferans

Zonguldak Yayın: 22.05.2024 04:00
İhlas Haber Ajansı
Devrek’te Jandarmadan öğrencilere konferans

Devrek ilçesinde jandarma ekipleri tarafından öğrencilere yönelik konferans düzenlendi.

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı birimleri tarafından öğrencilere yönelik konferans programı düzenlendi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Devrek Kampüsünde İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimler tarafından uyuşturucuyla bağımlılık, siber güvenlik, kadına şiddet gibi konular hakkında öğrencilere eğitici bilgiler verildi.

Gerçekleştirilen eğitimde Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Personeli Jandarma Astsubay Saitcan Atasoy tarafından siber farkındalık, siber zorbalık, güvenli internet kullanımı, dijital bağımlılık konularında, Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği Personeli Jandarma Astsubay Tuğçe Üge tarafından aile içişi şiddetle mücadele, 6284 sayılı kanun, KADES uygulaması ve kaçakçılık ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli Jandarma Astsubay Serhat Sevim tarafından ise kaçakçılık, organize suçlar ve bağımlılıkla mücadele konuların da sunum gerçekleştirildi.

Sunumların tamamlanmasının ardından Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ile Devrek MYO Müdürü Doç. Dr. Ersin Kanat tarafından Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı personellerine teşekkür belgesi takdiminde bulundular.

Düzenlenen programa, İlçe protokolünün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.