Reklam
Reklam

Samsun’un Nisan ayı trafik kaza bilançosu: 7 ölü, 555 yaralı

samsunun nisan ayi trafik kaza bilancosu 7 olu 555 yarali c5R9EdBr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da 2025 yılı Nisan ayında polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen 919 trafik kazasında 7 kişi hayatını kaybetti, 555 kişi yaralandı. 2025’in en makus ayı Nisan olarak kayıtlara geçti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı bilgilerine nazaran, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle yaşanan kazalar, Nisan ayında da can kayıplarına ve yaralanmalara yol açtı. Samsun genelinde polis sorumluluk alanında Nisan ayında 398’i ölümlü-yaralanmalı ve 521’i maddi hasarlı olmak üzere toplam 919 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 7 kişi olay yerinde can verdi.

Yılın en berbat ayı Nisan oldu

Ocak ayında 1 mevt, 524 yaralı; Şubat ayında 3 mevt, 384 yaralı; Mart ayında 1 mevt, 544 yaralının raporlandığı Samsun’da, Nisan ayı 7 mevt ve 555 yaralanma ile hem can kaybı hem de yaralı sayısında doruğa ulaştı. Yetkililer, bilhassa sürat ihlali, dikkatsizlik ve emniyet kemeri kullanımı mevzularında şoförleri uyardı. Ayrıyeten Nisan ayında yaşanan ağır yağış, sis ve ani hava değişimleri üzere olumsuz hava koşullarının da kazaların artışında tesirli olduğu bedellendiriliyor. Uzmanlar, bilhassa kaygan taban, düşük görüş uzaklığı ve ani frenlemelerin kaza riskini artırdığına dikkat çekiyor.

Türkiye genelinde 51 binden fazla kaza

2025 yılı Nisan ayında Türkiye genelinde ise 51 bin 591 trafik kazası meydana geldi. Bunlardan 170’i ölümlü kaza olarak kayıtlara geçti. Türkiye genelindeki kazalarda 205 kişi hayatını kaybederken, 31 bin 239 kişi ise yaralandı.

Araç tiplerine nazaran kaza istatistikleri

Türkiye genelinde ölümlü-yaralanmalı kazalara karışan araç çeşitleri ortasında arabalar 17 bin 223 kaza ile birinci sırada yer aldı. Onu motosiklet (8 bin 256), motorlu bisiklet (2 bin 769), kamyonet (4 bin 731), minibüs (742), kamyon (503), otobüs (572), alımlı (703), traktör (214) ve bisikletler (608) takip etti.

Ayrıca, 60 özel maksatlı araç, 23 iş makinesi, 39 ambulans, 7 tanker, 2 tren ve 7 tramvay da ölümlü-yaralanmalı kazalara karıştı. Bu bilgiler, her tıp taşıtın trafiğe çıktığında ne kadar dikkatli ve kurallara uygun kullanılması gerektiğini bir defa daha gözler önüne serdi.

Trafik kazalarının önüne geçmek için emniyet üniteleri denetimlerini sıklaştırırken, yetkililer de hem şoförlere hem de yayalara dikkatli olmaları istikametinde davetlerde bulunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin