Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi Sona Eriyor

Karabük Yayın: 13.06.2024 14:45
2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi Sona Eriyor

Karabük’te 2023-2024 eğitim öğretim yılının son ders zili, 200 okulda öğrenim gören 37 bin 155 öğrenci için çalacak.  11 Eylül 2023 tarihinde başlayan eğitim  öğretim yılı, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karne heyecanıyla ve tatile girmenin mutluluğuyla sona erecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, hep birlikte başarılı bir dönemi daha geride bırakmanın mutluluğu içersinde olduklarını belirterek,  “Ülkemizin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelemizde en büyük güç kaynağımız; nitelikli, öz güveni yüksek, milli ve manevi değerlerimizle teçhiz edilmiş nesillerimizdir idealiyle hep birlikte koştuğumuz bir yılı daha geride bırakıyor, 200 okulumuzda 37 bin 155 öğrencimizin karne heyecanına ortak olmanın onurunu paylaşıyoruz.

Öncelikle bu başarıda emeği geçen 3 Bin 405 yönetici ve öğretmenimiz ile Karabük Eğitim Ailesinin her ferdine teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz. Aile içerisinde gerçekleştirdiğimiz fedakârca ve özverili çalışmalarınızdan, sabırlarınızdan, yardımlaşmalarınızdan ve birlikteliğimizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Ekip ruhu bunu gerektiriyor. 14 Haziran 2024 tarihinde başlayacak tatil döneminin sağlıklı, huzurlu ve verimli geçmesi en büyük temennimdir.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile İlimizin eğitim öğretim kalitesini daha da artırmak, okullarımızın etkili okul kapsamında yaşayan bir organizma haline dönüştürmek vizyonu ile çalışmalarımızı başarılı bir şekilde devam ettiriyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim dönemine hazırlık sürecimiz şimdiden başladı. “Hep Daha İleriye” şiarıyla çalışmalarımızı aynı düstur ile devam ettireceğiz” dedi.

Öğrencilere de çağrıda bulunan Akbaş; “Yarınlarımıza şekil verecek, köklü kültürümüzü geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz. Biliyoruz ki her gün yeni şeyler öğrenmeyi dert edinen, her daim hedeflerine bir yenisini ekleyen yarınımızın ümidi sizler, bu ülkenin birer yıldızı olup parlayacak ve Türkiye Yüzyılını inşa edeceksiniz.  Sizleri ücretsiz yaz okullarımıza bekliyoruz. Yaklaşık dokuz aylık yoğun bir ders çalışma temposundan sonra sizler için yaz tatili dönemi başlıyor. Bu süreçte keyifli vakit geçirmenizi, 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler için “spor”, “görsel sanatlar”, “müzik” ve “bilişim” olmak üzere dört alanda ücretsiz yaz okulları açılacak. Bu kurslarımıza hepinizi davet ediyorum” dedi.

Öğretmenlere de eğitim öğretim yılı boyunca gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür eden Akbaş, “Eğitim öğretim yılı boyunca göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Eğitimin başkahramanları sizlersiniz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde en büyük pay hiç şüphesiz ki sizlerindir. Yeni nesil, sizlerin rehberliğinde yarınlarımızı aydınlatacaktır. Bir sonraki eğitim öğretim yılında da öğrencilerimize kaliteli bir eğitim vermek için sizlerle birlikte var gücümüzle azim ve şevkle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

VELİLERE ÖĞRENCİLERE KIZMAYIN ÇAĞRISI

Velilere De çağrıda bulunan Akbaş;   Yavrularımızın almış oldukları karneler, yaşama dair genel bir başarı değil sadece eğitim almış oldukları bir dönemin özeti olarak değerlendirilmelidir. Almış oldukları notların düşük ya da yüksek olması yanlış bir yaklaşıma vesile olmamalı. Ayrıca ebeynler olarak çocuklarımızın milli, manevi ve evrensel değerleri benimsemiş, sağlam karakterli bireyler olarak yetişmeleri en önemli ve öncelikli gayemiz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmen ve öğrencilerimizin aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir tatil süreci geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

 


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bağışladığı akülü sandalyeyi internette satıldığını görünce şok oldu

Gündem Yayın: 18.06.2024 12:37
İhlas Haber Ajansı
Bağışladığı akülü sandalyeyi internette satıldığını görünce şok oldu

Türkiye’nin farklı şehirlerinde gönüllü olarak akülü araç ve manuel sandalye dağıtan Olgun Aydoğan (58), Samsun’da ihtiyaç sahibine verdiği 70 bin TL değerindeki akülü aracı internette satıldığını görünce şok oldu.

Samsun’da yaşayan Olgun Aydoğan, 2017 yılından bugüne kadar Hollandalı iş adamı Ron Gezelle ile birlikte gönüllü olarak 4 binin üzerinde engellilerin kullanabileceği akülü araç ve manuel sandalye dağıttı. Son olarak bağışladığı akülü aracı internette yarı fiyatına, plakası başka bir plaka ile kapatılarak satışa konulduğunu gören Aydoğan, dedektif gibi iz sürdü. Alıcı kılığında satıcıyla yazılı ve sesli olarak iletişime geçti. Aydoğan, görüşmelerin sonunda kendi bağışladığı aracı olduğunu öğrenince gidip aracı alarak akülü aracı başka bir ihtiyaç sahibine teslim etti.

“Bu durum bizim motivasyonumuzu düşürüyor”

Karşılaştıkları olay karşısında üzüldüğünü ifade eden Olgun Aydoğan, “Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Türkiye’nin birçok ilinde belediyelerin transport ve etkinlik desteğiyle akülü araç, manuel sandalye, hasta yatağı gibi medikal ürünleri prosedüre uygun yurda sokarak ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak, ilgili makamların belirlediği ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Maalesef sıklıkla karşılaştığımız bir durum olan; araçlarımızın belirli bir süre sonra satılık ilanlarını görmek bizim motivasyonumuzu düşürüyor. En son karşılaştığımız olay ise bu kadarda olmaz dedirten cinstendi. Dağa kırkı çıkmadan dağıtılan araçlarımızın bir tanesi plakası başka bir plakayla kamufle edilerek değerinden yarı fiyatına satılığa çıkmış. Gerekli mercilerden, gerekli hassasiyeti göremeyince dedektif gibi iz sürdüm. Birkaç alıcı kılığında yazılı ve sesli iletişimle deşifre ederek aracı ellerinden aldım. Daha önce listemizde olan Saliha isimli kardeşimize bayram sürprizi yaptık. Bu vakaları tamamen bitiremezsek bile minimal indirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.