Karabük Postası tarafından
10 Mayıs, 2014 12:21 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta Engelliler Haftası ve Sağlık Yürüyüşü Birlikte Kutlandı

ZONGULDAK ’ta Sağlık İçin Hareket Et günü ve Engelliler Haftası nedeniyle program düzenlendi. 10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi tarafından ortaklaşa yürüyüş düzenlendi. Madenci Anıtı önünden başlayan etkinlik Zonguldak Valiliği önünde son buldu. Etkinliğe, Halk Sağlığı Zonguldak İl Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Esin İlhan, Sakatlar Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakan Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, “Ülkemizde 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri sonucunda 81 il ile birlikte 2 bin 682 yerel yönetici belirlenmiştir. Geçmiş yıllara oranla siyasi partilerimiz engelli adayları listelerinde az da olsa yer vermeleri bizleri sevindirmiştir. Bizler ilimizde maalesef bütün siyasi partilere engelli meclis üyesi adayı vermemize rağmen arkadaşlarımızı seçilebilecek bir sıralamaya koymamaları neticesinde belediye meclislerinde temsil hakkı kazanamadık. Yurt genelinde TSD olarak başta İstanbul, Konya, Mardin gibi büyükşehirler olmak kaydıyla engelli arkadaşlarımız belediye meclis üyeliklerine seçilmişlerdir. Engellilerden Sorumlu Bakanımız yayınladığı mesajında belediyelerin planlama, tasarım, inşaat, ruhsatlandırma ve denetleme faaliyetlerini erişebilirlik ilkelerinin yerine getirilmesi gerektiğine özenle vurgu yapmıştı. Engellilerin çoğunluğu fiziki engeller nedeniyle sosyal yaşama katılamamaktadır. Toplu ulaşım araçlarının kullanımında da büyük zorluklar yaşamaktadırlar. Birçok engelli özellikle görme ve işitme engelliler hastanelerde iletişim kurmakta, bu kurumlarda engelliler konusunda bilgilendirilmiş personel bulmakta zorluk çekmektedirler. Bilindiği gibi il düzeyinde kurulan erişebilirlik izleme ve denetleme kurulunda ben ve yardımcım Songül Sorku ile görev yapmaktayız. Bu güne kadar il merkezimizde yaptığımız denetimlerde inanın kamu binaları ve okulların yüzde 82’si erişebilirlik noktasında tamamen uygunsuz durumdadır” dedi. Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Yusuf Kaya ise “Günümüzde, bilim ve teknolojinin hızlı bir şekilde değişmesi ve gelişmesi ile birlikte insanlar daha az hareket etmektedir. Bu hareketsizliğe bağlı olarak toplum oldukça önemli sağlık problemleri ile karşı karşıya kalmakta ve fiziksel aktivitenin yetersizliği büyük bir halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıkmaktadır. Giderek artan hastalıkların önlenmesi, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için toplumun en büyük sağlık sorunlarından biri olan inaktif yaşam konusunda bilinçlendirilmesi ve egzersizin günlük hayatın bir parçası haline gelmesi büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 08:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sahte polis vurgununda 5 tutuklama

Kendisini polis olarak tanıtan çeteye yönelik İstanbul ve Yalova’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 6 bireyden 5’i tutuklandı.
Bartın’da yaşayan A.S. isimli şahıs, kendisini polis olarak tanıtan şahısların kendisini 3 milyon TL fiyatında dolandırdığı istikametindeki şikayetin ardından Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Dolandırıcılık Ofisi polisleri İstanbul ve Yalova’daki 9 adresi iş vakitli operasyon düzenlemiş ve operasyonlarda K.O, A.G, A.S, H.Y, M.S, M.Ç.B gözaltına alınmıştı. Bartın’a getirilen zanlılar, emniyetteki süreçler ve hastanedeki sıhhat raporundan sonra ise Bartın Adliyesi’ne götürülmüştü. Zanlılar savcılık sözünün akabinde tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk idildi. Şahıslardan A.S.,K.O., A.G.,H.Y. ve M.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltındaki M.B ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.
Nitelikli dolandırıcılık hatası nedeniyle gerçekleştirilen operasyon öncesinde ise dolandırıcılık ofisi takımlarının sante polislerin her adımını takip ettiği öğrenildi. Kuşkulu şahısların banka hesap hareketlerini inceleyerek tahlil eden polisler toplamda 500 saatlik güvenlik kamera kayıtlarını izleyerek, inceledi. Şüphelilerinden M.S’nin İstanbul’dan Bartın vilayet merkezine 4 araç değiştirerek geldiği, şahsın tanınmamak gayesi ile farklı bölgelerde 3 defa kıyafet değişikliği yaptığını belirlendi.
Şüphelilerden M.S’nin mağdur A.S’ye ilişkin paradan 1 buçuk milyon TL’lik kısmını elden teslim aldığı anlara ilişkin güvenlik kamera manzaralarına de ulaşan gruplar, meskenlerde yapılan aramalarda da nitelikli dolandırıcılık olayında kullanıldığı bedellendirilen türlü banka kartları ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.