Zonguldak'ta Engelliler 1 Günlüğüne Asker Oldular - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Mayıs, 2014 07:41 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta Engelliler 1 Günlüğüne Asker Oldular

ZONGULDAK 3. Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törende, engelli 30 genç bir günlüğüne üniforma gi yip yemin ettikten sonra temsili olarak asker oldular Törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Ah- met Mailoğlu, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3.ErJandar ma Er Eğitim Tugay ve Garni- zon Komutanı Tuğgeneral Nec det Köse, İl Jandarma Komuta nı Ergün Özgü, İl Emniyet Mü- dürü Metin Seyfi Sazak,Cumhu riyet Başsavcısı Hüseyin Özba kır, İl Tarım Müdürü Necmi Çe lik, İl Afet, Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Baro Başkanı Av. Kerem Ertem, daire müdür leri, engelli yakınları ve çoksayı da vatandaş katıldı.Program saygı duruşunun ardından İstik lal Marşı okunmasıyla başladı. İl Jandarma Alay Komutanı Er gün Özgü programda yaptığı konuşmada, “Bugün Genelkur mayBaşkanlığıteksiflerikonusun da engelli vatandaşlarımıza yö nelik icra edilen 2014 yılı 1 gün lük temsili askerlik törenine katı larak bizleri onurlandırdınız. Siz leri kışlamızda görmenin mutlul uğu içindeyiz. ŞahsımveZongul dak İl Jandarma personeli adı- na şükranlarımı sunarım. Ana- yasa’nın 72. Maddesinde vatan hizmeti her Türk’ün hakkı ve ö devi olarak düzenlenmiştir. As- kerlik mükellefiyeti asker, millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için onur meselesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun hakkı ve guru runu ömür boyu taşımaktadır. 1111. Sayılı askerlik kanununda silahaltına alınmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmek maksadıyla bugünü tertiplemiş bulunmaktayız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz parçası olan Türkiye Cumhuriyeti saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman bir Mehmetçik olarak karşısınız onur ve gururla durmaktadır” dedi. Üzerilerine askeri forma giyen 30 engelli, masalara konulan Türk Bayrağı ve silahlara elini koyarak temsili yemin ettiler. Yemin töreninden sonra engellilere Garnizon Komutanı T uğgenaral Necdet Köse, Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır tarafından terhis belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi. Terhis belgeleri verilen engelliler hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören kortej yürüyüşü ile devam etti ardından davetlilere ikramda bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
caycumada canakkale sehitleri duzenlenen programla anildi Bcmnq9lF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma’da Çanakkale şehitleri düzenlenen programla anıldı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü kapsamında düzenlenen anma programı, yoğun katılım ve duygu dolu anlarla gerçekleştirildi. Program Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu tarafından organize edilerek şehitler bir kez daha saygıyla anıldı.

Programda yapılan konuşmalarda, 18 Mart 1915’in Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güçlü göstergelerinden biri olduğu vurgulandı. Çanakkale’de verilen mücadelenin yalnızca askeri bir zafer değil, aynı zamanda bir diriliş ve uyanışın simgesi olduğuna dikkat çekildi.

Program kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan şiir dinletileri, oratoryo gösterileri ve kısa sahne performansları izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Çanakkale Savaşı’nın zorluklarını ve kahramanlıklarını anlatan gösteriler, salonda bulunan katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Etkinlik kapsamında, Çaycuma genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de unutulmadı. Başarılı öğrencilere ödülleri, programda hazır bulunan ilçe protokolü tarafından takdim edildi.

Programa; İlçe Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkan Vekili Sezai Bilici, Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Asım Gökçe Candaş, Cumhuriyet Başsavcısı Doğukan Orhan, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Turunç, AK Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, CHP İlçe Başkanı Fahri Diler, MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Engin Zeren, Saadet Partisi İlçe Teşkilat Başkanı Yaşar Kurtman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Özkan Yıldırım, Veli Ceng, İlçe Özel İdare Müdürü Kemalettin Yaşar, siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar, gaziler, askeri erkan ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda kalabalık topluluk katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin