Karabük Postası tarafından
13 Mayıs, 2014 07:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta Engelliler 1 Günlüğüne Asker Oldular

ZONGULDAK 3. Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törende, engelli 30 genç bir günlüğüne üniforma gi yip yemin ettikten sonra temsili olarak asker oldular Törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Ah- met Mailoğlu, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3.ErJandar ma Er Eğitim Tugay ve Garni- zon Komutanı Tuğgeneral Nec det Köse, İl Jandarma Komuta nı Ergün Özgü, İl Emniyet Mü- dürü Metin Seyfi Sazak,Cumhu riyet Başsavcısı Hüseyin Özba kır, İl Tarım Müdürü Necmi Çe lik, İl Afet, Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Baro Başkanı Av. Kerem Ertem, daire müdür leri, engelli yakınları ve çoksayı da vatandaş katıldı.Program saygı duruşunun ardından İstik lal Marşı okunmasıyla başladı. İl Jandarma Alay Komutanı Er gün Özgü programda yaptığı konuşmada, “Bugün Genelkur mayBaşkanlığıteksiflerikonusun da engelli vatandaşlarımıza yö nelik icra edilen 2014 yılı 1 gün lük temsili askerlik törenine katı larak bizleri onurlandırdınız. Siz leri kışlamızda görmenin mutlul uğu içindeyiz. ŞahsımveZongul dak İl Jandarma personeli adı- na şükranlarımı sunarım. Ana- yasa’nın 72. Maddesinde vatan hizmeti her Türk’ün hakkı ve ö devi olarak düzenlenmiştir. As- kerlik mükellefiyeti asker, millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için onur meselesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun hakkı ve guru runu ömür boyu taşımaktadır. 1111. Sayılı askerlik kanununda silahaltına alınmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmek maksadıyla bugünü tertiplemiş bulunmaktayız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz parçası olan Türkiye Cumhuriyeti saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman bir Mehmetçik olarak karşısınız onur ve gururla durmaktadır” dedi. Üzerilerine askeri forma giyen 30 engelli, masalara konulan Türk Bayrağı ve silahlara elini koyarak temsili yemin ettiler. Yemin töreninden sonra engellilere Garnizon Komutanı T uğgenaral Necdet Köse, Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır tarafından terhis belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi. Terhis belgeleri verilen engelliler hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören kortej yürüyüşü ile devam etti ardından davetlilere ikramda bulunuldu.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.

Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.

Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.

Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin