Karabük Postası tarafından
08 Mayıs, 2014 08:16 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak Belediye Meclisi Toplandı

ZONGULDAK Belediye Meclisi Mayıs ayı 2’inci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Trafik Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonunu, Plan ve Bütçe Komisyonu bilgi raporları görüşüldü. Zonguldak Belediye Meclisi Mayıs ayı 2’inci toplantısını yoklama ve açılış ile başladı. Belediye Nikâh Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti, CHP ve MHP’li belediye meclis üyeleri katıldı. Trafik Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonunu, Plan ve Bütçe Komisyonu 29 maddelik bilgi raporları görüşüldü. Maddeler oy birliği ve oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye meclis toplantısında, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün Zonguldak Belediyesi'nin toplu taşımacılık faaliyetlerini yürüten AR-TUR Limited Şirketi'nin fiyat tarifelerinin güncellenmesi talebinin değerlendirilmesi hakkındaki trafik komisyonu ile plan bütçe komisyonu raporları oy birliği ile kabul edildi. Fen İşleri Müdürlüğü'nün Terakki Mahallesi Site mevkiinde Spor Genel Müdürlüğünce yapılan bin 500 kişilik Site Spor Salonu'nun ön kısmında yer alan belediyeye ait yerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılabilmesi, kullanım hakkının verilmesi ve bununla ilgili işlemlerin yürütülebilmesi için Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclis Toplantısı'nda, norm kadro ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporu da görüşüldü. Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün ayrıca belediye bünyesinde Akıllı Kentler Otomasyon Sistemi'nin kurulabilmesi için İller Bankası'ndan kredi kullanılması ve bu kredi ile ilgili olarak da yürütülecek tüm işlemler için Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e yetki verilmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek karara bağlandı. AK Partili meclis üyelerinin verdiği belediye halk otobüslerinden 65 yaş üstü vatandaşların faydalandırılıp faydalandırılmadıkları ve bunlarla ilgili herhangi bir çalışmanın olup olmadığı hakkındaki önerge ile Trafik Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporları görüşüldü.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 08:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BARÜ’de “Yaz Akademisi Kursu” yoğun ilgi gördü

Bartın Üniversitesinde (BARÜ)resimden müziğe yabancı lisandan spora birçok eğitimin gerçekleştirildiği kursta çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) çocukların yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmelerini sağlamak maksadıyla açılan "Yaz Akademisi Kursu" muvaffakiyetle tamamlandı. BARÜ Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) koordinatörlüğünde 3 hafta süren kursta çocukların yaş kümelerine nazaran eğitim içerikleri hazırlandı.
Program boyunca BARÜ’den alanında uzman akademisyenler tarafından 7-11 yaş kümesi ile 12-15 yaş kümesindeki çocuklara yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Çocuklar kano, müzik, zekâ oyunları, eğitsel oyunlar, bedensel antrenmanlar, tekvando, fotoğraf ve yabancı lisan eğitimleriyle zihinsel ve toplumsal hünerlerini geliştirme fırsatı buldu.
Üniversite olarak düzenledikleri yaz akademisiyle çocukların toplumsal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sunmayı hedeflediklerini belirten BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Üniversitemizde düzenlediğimiz Yaz Akademisi Kursu, içerdiği eğitim programlarının yanı sıra çocukların potansiyellerini keşfedecekleri bir ortam oldu. Üniversitemizin kapılarını erken yaşta bilime ve öğrenmeye meraklı genç jenerasyonlara açmaktan büyük memnunluk duyduk. Onların toplumsal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefledik. Bu kanılarla iştirak gösteren öğrencilerimize, programın muvaffakiyetle yürütülmesinde emeği geçen Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin