blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

ZBEÜ finansal sürdürülebilirlikte dünya sıralamasında 299 basamak yükseldi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, RUR (Round University Ranking) Finansal Sürdürülebilirlik alanında önemli başarı elde etti.
Dünyanın önde gelen üniversite sıralaması kuruluşlardan biri olan Round University Ranking (RUR) tarafından açıklanan sonuçlara göre ZBEÜ dünya genel sıralamasında 1088. sırada yer alırken, Türkiye’deki üniversiteler arasında ise 47. sıraya yerleşti. Kalite odaklı yönetim anlayışı ile çevreye duyarlılık konularında önemli atılımlar yapan ZBEÜ Finansal Sürdürülebilirlik (Financial Sustainability) kategorisinde 2023 yılında Türkiye’de 38.; Dünya’da ise 1179’uncu sırada yer almıştı. 2024 yılında önemli bir gelişim kaydeden üniversitemiz Finansal Sürdürülebilirlik kategorisinde Türkiye’de 28.; Dünya genelinde ise 880. sıraya yükselerek büyük bir başarıya imza attı.
Dünya üniversitelerini Öğretim, Araştırma, Uluslararası Çeşitlilik ve Finansal Sürdürülebilirlik başlıkları altında toplam 20 göstergeye göre değerlendiren RUR, dünyanın en tanınmış ve prestijli üniversite sıralamaları arasında bulunuyor. Üniversitelerin değerlendirilmesinde eğitim yüzde 40, araştırma yüzde 40, uluslararası çeşitlilik yüzde 10 ve finansal sürdürülebilirlik yüzde 10 ağırlığa sahip.
RUR Rankings Agency tarafından bu yıl 15. yapılan değerlendirmenin Eğitim kategorisinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi dünya sıralamasında 1067’nci olurken; Türkiye’deki üniversiteler arasında 42’nci sıraya yerleşti. Araştırma alanında ise ZBEÜ dünya genelinde 1068’inci, Türkiye sıralamasında ise 47. oldu.
Diğer yandan sıralamanın üçüncü kategorisi olan uluslararası çeşitlilik kategorisinde ZBEÜ dünya genelinde yapılan sıralamada 993. sıraya yerleşirken Türkiye üniversiteleri arasında ise 45. sırada yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasya’da asker eğlencesinde 39 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu

Amasya’da asker cümbüşünde yedikleri yemeğin akabinde rahatsızlanan 39 kişi, besin zehirlenmesi kuşkusuyla hastaneye başvurarak tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Hacılar Meydanı Mahallesi’nde bir meskende düzenlenen asker cümbüşüne katılan çok sayıda kişi, verilen yemeğin akabinde rahatsızlandı. Mide ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle rahatsızlanan bireylerin bir kısmı acil sıhhat takımları tarafından ambulansla Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Sonradan hastaneye gelenlerle sayı 39’a ulaştı.
Rahatsızlanan şahısların ortasında durumu ağır olan kimsenin bulunmadığı, polis gruplarının cümbüşün yapıldığı yere giderek sunulan yemeklerden incelenmek üzere numune aldığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin