Reklam
Reklam
66b9e0fb7c11d jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Ağustos, 2024 13:16 tarihinde yayınlandı
0

Yüksek Enflasyon Maaşları Eritiyor..!

Temmuz ayını zamsız geçiren asgari ücretlinin alım gücü 3.798 lira eriyerek  13.204 liraya düşerken,  en düşük emekli aylığının alım gücü de 12.109 lira oldu. Bu rakamlar hem asgari ücretlinin hem de  emeklinin alım gücünün her geçen gün düştüğünü gösteriyor

Temmuz ayında zam almayan asgari ücretlilerin alım gücü 3.798 lira eriyerek 13.204 liraya düşerken, en düşük emekli aylığının alım gücü de 12.109 lira olarak kaydedildi. Hükümetin enflasyonu düşürme gerekçesiyle bu yıl ara zam yapmadığı asgari ücretlinin alım gücü, her geçen gün daha da azalırken, emeklilerin durumu da farklı değil.

Sene başında 17.002 lira olan asgari ücret, Temmuz ayındaki enflasyon artışları ile birlikte alım gücünü önemli ölçüde kaybetti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı tüketici enflasyonunun %3,23, 7 aylık enflasyonun ise %28,76 oranında arttığını açıkladı. Bu durum, maaşlardaki alım gücünün büyük ölçüde erimesine yol açtı. Temmuz ayını zamsız geçiren asgari ücretlilerin alım gücü, 1 Ocak 2024’teki zamdan bu yana her ay düşmeye devam ediyor.

Ayrıca, sene başında 20 bin lira olan bir işçinin alım gücü 15.533 liraya, 30 bin lira olan özel sektör işçisinin alım gücü 23.299 liraya, 50 bin lira olan işçinin alım gücü ise 38.832 liraya kadar geriledi. Temmuz ayında zam alanlar dışında kalan milyonlarca işçinin alım gücünün yıl sonuna kadar erimeye devam edeceği öngörülüyor.

EMEKLİ MEMURLAR VE DİĞER EMEKLİLER DE ETKİLENİYOR

Temmuz ayında 36.460 lira olan en düşük memur maaşının alım gücü, bir ayda 1.141 lira eriyerek Ağustos ayında 35.319 liraya düştü. En düşük memur emeklisi maaşı ise Temmuz ayında 15.414 lira iken, Ağustos ayında 482 lira kayıpla 14.932 liraya geriledi. 12.500 lira olan en düşük işçi, esnaf ve çiftçi aylığının alım gücü de önemli ölçüde etkilendi ve 12.109 liraya düştü. 20 bin lira olan emekli aylığının alım gücü ise 19.374 liraya kadar geriledi.

Bu gelişmeler, hem asgari ücretlilerin hem de emeklilerin yaşam standartlarının giderek zorlaştığını ve alım güçlerinin ciddi şekilde azaldığını gösterirken,  Ekonomik sıkıntılar, toplumun geniş kesimlerini etkilemeye devam ediyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonsporda yeni sezon zirvesi VQDFwSmQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Trabzonspor’da yeni sezon zirvesi

Trabzonspor’da yeni sezon öncesi planlama çalışmaları kapsamında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bordo-mavili kulübün yöneticileri ile teknik heyeti, İstanbul’da bir araya gelerek geride kalan sezonu ve yeni döneme ilişkin yol haritasını masaya yatırdı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Başkan Yardımcısı İbrahim Şahinkaya, Takım Menajeri Emrah Tok ve Teknik Direktör Fatih Tekke’nin katılımıyla İstanbul’da düzenlenen değerlendirme toplantısında, kulübün sportif ve mali gündemine ilişkin önemli konular görüşüldü.

Geçen sezon ve transfer çalışmaları değerlendirildi

Toplantıda, geride kalan sezonun genel değerlendirmesi yapılırken, devam eden transfer çalışmaları ve mevcut kadro planlaması da ele alındı. Yönetim ve teknik heyet, yeni sezon öncesinde takımın ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Bütçe, mali yapı ve akademi gündemdeydi

Görüşmede kulübün bütçe planlaması ve mali konuların yanı sıra akademi yapılanmasına ilişkin başlıklar da değerlendirildi. Trabzonspor’un sürdürülebilir başarı hedefi doğrultusunda altyapı organizasyonunun geliştirilmesine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.

Avrupa hedefleri konuşuldu

Toplantıda ayrıca yeni sezon hedefleri ile bordo-mavili ekibin Avrupa kupalarında mücadele edeceği süreçte izlenecek yol haritası üzerinde duruldu. Yönetim ve teknik heyetin, takımın sportif başarılarını artırmaya yönelik planlamalar konusunda görüş birliğine vardığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin