Karabük Postası tarafından
02 Mart, 2022 12:10 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yılmaz: “Rekor karların yegane kahramanları üreten çelik işçisidir”

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, KARDEMİR'in açıkladığı 3 Milyar 850 Milyon TL net kârın kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi.  Bu başarının pay sahibi Kardemir emekçisinin  beklediği kademe sistemi ve yıpranmaların verilmesi konusunda hatırlatmada bulunan Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada; "Kardemir A.Ş., 2021 yılında toplam 3 Milyar 850 Milyon TL net kâr ettiğini açıkladı. Fabrikamızın tarihinde ilk defa bu denli rekor bir kâr açıklaması herkes gibi bizi de son derece memnun etmiştir. Fakat şunun da iyi bilinmesini isteriz ki; Karabük Demir Çelik Fabrikalarının rekor kârlar açıklamasının en büyük etkeni yapılan üretimdir ve bu üretimi de vefakâr çelik işçisi gerçekleştirmektedir. 1600 derece sıcağın alnında ekmeğini çıkaran cefakâr çelik işçisi, çoluğunun çocuğunun rızkı olan Kardemir’i herkesten fazla kendi işyeri gibi sahiplenmiştir ve hala da öyledir. Kardemir’in en sıkıntılı anlarında yine önce vefakârlığını gösteren çelik işçisi olduğu gibi en parlak dönemlerin de ise çelik işçisinin hakkı asla göz ardı edilemez. Kardemir A.Ş’nin rekor kârlar açıklamasının arkasında olan şanlı çelik işçisini bu başarısından dolayı tebrik ediyoruz. Bu vesile ile öte yandan; 2020 yılı Toplu İş Sözleşmesinde yer alan ve 2022 yılının Ocak ayında hayata geçirilmesi gereken Kademe sistemi ile Yıpranmaların en kısa sürede çelik işçisine verilmesi gerektiğini bir kere daha hatırlatıyoruz ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz” dedi.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Aynı mahallede gelen 2 ayrı ihbar ekipleri harekete geçirdi

Bartın’nda aynı mahallede aynı anda gelen 2 ayrı ihbar mahalleyi ayağa kaldırdı. Polis, bekçi, doğal gaz arıza ve itfaiye ekipleri seferber oldu.
Bartın Kemer Mahallesi Aşağıcami Sokak’ta bulanan bir evde baca yangını ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve doğal gaz arıza ekipleri sevk edildi. Ekipleri gören mahalleli sokağa çıkarken, bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı. Teknik ekipler ise doğal gaz hattını kesmek için hazır bekledi. İtfaiye ekipleri ise alevlere müdahale etmek için bacasında yangın çıktığı ileri sürülen eve girerek, inceleme yaptı. Evde ve bacada hasar meydana gelmezken, bacadan çıkan yoğun dumanın yangın paniğine neden olduğu ortaya çıktı.
İhbarının yapıldığı anlarda, yanan evin yaklaşık 500 metre ilerisindeki Kavaf Sokak’taki bir evde yaşayan kadın ise, KADES mobil uygulaması butonuna basarak polisten yardım istedi. Bartın Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Büro, Yunus Polisleri ve Asayiş Şubesi sivil ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı. KADES’e basan ve ismi açıklanmayan kadın, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan bir kişinin karşıdaki bina inşaatından, yaşadığı evin camlarına doğru fener tutarak, rahatsız ettiğini söyledi. Bunun üzerine ise harekete geçen polis ekipleri, inşaat halindeki binada arama yaptı. Bina ve çevresinde arama yapan ekipler, kimseye ulaşamazken, KADES’e basan kadın ise ifade vermek üzere polis merkezine götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin