Karabük’te uzun süredir atıl durumda bulunan Yenişehir Açık Hava Sineması, modern bir yaşam alanı olarak yeniden hizmete açılmaya hazırlanıyor.
Karabük Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla alanın sosyal ve kültürel hayata kazandırılması hedefleniyor.
Toplam bin 912 metrekarelik açık alan üzerine kurulu proje kapsamında 133 metrekarelik modern okuma salonu, 30 metrekarelik yenilenen büfe, açık oturma düzeni, peyzaj düzenlemeleri ve kültürel etkinlik alanları oluşturuluyor.
Açık hava sineması; film gösterimlerinin yanı sıra tiyatro, konser, söyleşi ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparak Karabük’te sosyal hayatın önemli merkezlerinden biri haline gelecek. Özellikle yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeyle şehrin kültürel altyapısının güçlendirildiğini belirterek, geçmişin birikimini bugünün imkânlarıyla buluşturduklarını ifade etti. Çetinkaya, kültür ve sanatın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak sosyal alanlar oluşturmaya devam edeceklerini vurguladı.
Çalışmalarda sona yaklaşılırken, Yenişehir Açık Hava Sineması’nın kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanıyor.


0
Yenişehir’de açık hava sineması için geri sayım
0
0
Kelkit Çayı’nın debisi yükseldi, 8 asırlık köprünün ayakları sular altında kaldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde etkili olan yağışlar sonrası Kelkit Çayı’nın debisi yükseldi. 8 asırlık Talazan Köprüsü’nün ayakları sular altında kaldı.
Kentte etkili olan yağışların ardından Kelkit Çayı, Reşadiye ilçesinde taşkına neden olurken Niksar ilçesinde taşma noktasına geldi. Kelkit Çayı’nda debinin yükselmesiyle 8 asırlık geçmişiyle bilinen Talazan Köprüsü’nün ayakları tamamen suyla kaplandı. Sabah saatlerinde çekilen görüntüler ile gün içerisinde kaydedilen görüntüler arasında su seviyesindeki artış dikkat çekti.
Bölge sakinlerinden bir vatandaş, yıllardır böyle bir manzarayla karşılaşmadığını belirterek, “50 yaşındayım ilk defa buranın böyle aktığını görüyorum” dedi.

