Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2024 13:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Yasağa rağmen mantar toplamak için ormana girenler dronla tespit edildi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yasak olmasına rağmen mantar toplamak için ormana giren vatandaşlar dron ile tespit edildi. İlçeye bağlı Tayyip Köyü'nde mantar toplamak için ormana giren vatandaşlar, dron ile görüntülendi. Ormanlara girişin 31 Ekim'e kadar yasak olmasına rağmen mantar toplamaya devam eden kişiler, orman muhafaza memurları tarafından uyarıldı. Yetkililer, yangın riski nedeniyle ormanlara girişlerin yasak olduğunu hatırlatarak, vatandaşların kurallara uyması gerektiğini belirtti. Orman muhafaza ekipleri ise bölgede denetimlerin devam edeceğini ve yasaklara uymayanlara cezai işlem uygulanabileceğini duyurdu.

Yorumlar

  1. Aydın

    Hırsızlık yapanlarıda belirleseniz keşke ..

Yeni yorumlara kapalı.

Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da 5 orman işçisine karavan verildi

Bartın’da 5 orman çalışanına güneş gücü üretebilen karavan verildi. Yüzde 20 hibe ile verilen karavanlar merasimle sahiplerine teslim edildi.
Bartın’ın Ulus ilçesinde Orman İşletme binasının bahçesinde gerçekleştirilen merasimle, Orköy Projesi dayanağı ile müracaatta bulunan 5 orman köylüsüne güneş gücü üretebilen çekme karavan verildi. Yüzde 20 hibe ile verilen karavanlar ile 8 çalışana traktör, 3 personele ise çekme vinç armağan edildi.
Teslim merasimine Bartın Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hasan Tekin, il ve ilçe protokolü ile hak sahibi orman köylüleri katıldı. Merasimle teslim edilen karavanları inceleyen Vali Arslan, traktörlerden birinin şoför koltuğuna oturarak test etti.
Traktörleri teslim alan orman personelleri programın bitiminde, ilçede cins attı.
Karavan, traktör ve vinçlerin orman envalinin üretim ve nakliyesinde çalışan personellerin çalışma koşullarını kolaylaştırmak ve ailelerin ormanlarda daha sağlıklı koşullarda ömürlerini sürdürebilmesi emeliyle verildiği belirtildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.