Reklam
Reklam

Yaralı kuşlara Büyükşehir şefkati

yarali kuslara buyuksehir sefkati H9iP9s5D jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi, yeniden hizmet vermeye başladı. Başkan Halit Doğan, “Hem göçmen kuşlar hem de tüm yabani hayvanlar için önemli bir işleve sahip ünitemiz hizmette. Tüm hayvanlar Büyükşehir şefkatiyle yeniden şifa buluyor” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde kurulan Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi, yeniden hizmete açıldı. Kliniğin ilk misafirleri ise kanadı kırılan Peçeli Baykuş, kanadı kırık bir karga ve bakıma muhtaç baykuş yavruları oldu. Klinikte gerekli müdahaleleri yapılan kuşlar büyükşehir şefkatiyle sağlığına kavuşup tedavilerinin ardından yeniden özgürce uçabilecek.

Avcılar tarafından yaralanan ya da göç esnasında yorgun kuşlar başta olmak üzere tüm yabani hayvanlara hizmet verecek klinik, her türlü müdahaleye yanıt verebilecek standartta hazırlandı. Klinikte ayrıca yavru kuşların bakımı da yapılacak. Hayvanlar tedavi ve bakım sürecinin ardından yeniden doğal ortamlarına salınacak.

“Hayvanlar Büyükşehir şefkatiyle şifa bulacak”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kızılırmak Deltası Kuş Cennetimiz, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor. Çok sayıda kuş türünün yanı sıra yılkı atları ve mandalar gibi birçok canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Hayvan popülasyonunun varlığını koruması çok önemli. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti de sahip olduğu kuş ve hayvan popülasyonu ile şehrinizin en önemli unsurlarından biri. Bu nedenle Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitemiz burada yer alıyor. Hem göçmen kuşlar hem de tüm yabani hayvanlar için önemli bir işleve sahip kliniğimiz hizmette. Tüm hayvanlar, Büyükşehir şevketiyle yeniden şifa bulacak” diye konuştu.

“Hastalarımızın yüzde 90’ı kuşlar”

Yabani Hayvanlar İlk Yardım Ünitesi’nde görevli Veteriner Hekim Paria Tabatabaei, “Burası çok önemli bir merkez. Tüm kuşların ve hayvanların tedavisini yapabilecek donanıma sahip kliniğimiz. Şu anda kanadı kırık halde bulunup getirilen Peçeli Baykuş’un tedavisini yaptık. Çok yakında yeniden uçmaya başlayacak. Yine bir karganın tedavisi yapıldı. Yavru baykuşlar var. Onların beslenmesini sağlıyoruz. Büyüdüklerinde onları da doğaya salacağız. Hastalarımızın yüzde 90’ını kuşlar oluşturuyor. Ama onun dışında tüm yaban hayvanlarını da kliniğimizde tedavi ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu’da fuhuş operasyonu: 1 gözaltı

kastamonuda fuhus operasyonu 1 gozalti B6xf1AHx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde polis ekipleri tarafından düzenlenen fuhuş operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince, Bozkurt ilçesinde tespiti yapılan bir adrese fuhuş operasyonu düzenlendi. Adreste yapılan aramalarda dijital materyaller ele geçirildi. 1 şüpheli ekipler tarafından gözaltına alınırken, 5 mağdur kadın da kurtarıldı.

Şüpheli şahsın işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin