Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Eylül, 2020 09:39 tarihinde yayınlandı
0

Vergili, Avrupa Yerel Yönetimler Meclisinde Konuştu

“Kraliçenin atadığı isimler Türkiye’ye Demokrasi Dersi vermeye kalkıyor. “Kürt kahramanlar çıkartılmak için olağanüstü çabalar sarf ediliyor. Rapor dayatma ve Türkiye aleyhine sistematik bir program”

Karabük Belediye Başkanı ve Avrupa Yerel Yönetimler Meclisi Üyesi Rafet Vergili, Avrupa Yerel Yönetimler Meclisi İzleme Komisyonunda Türkiye raporu görüşmesinde, “”Kraliçenin atadığı isimler Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkıyor” dedi.
Yaklaşık 12 yıldır Avrupa Yerel Yönetimler Meclisi İzleme Komisyonunda Türkiye’yi temsil eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, video konferans sistemiyle katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada raporu “kabul edilemez” olarak tanımladı. Söz konusu Türkiye olunca Avrupalı siyasetçilerin demokrasi ve insan hakları terimlerinden yalnızca HDP’yi anladığına dikkat çeken Başkan Vergili, “10 yıla yakın bir süredir Avrupa Yerel Yönetimler Meclisinde bulunmaktayım. Bu güne kadar HDP ve Kürt meseleleri konularının gündem veya gündem dışı konuşulmadığı hiçbir oturum olmamıştır. Komisyonlar kurulur, inceleme yapılır, raporlar düzenlenir ve Kürt kahramanlar çıkartılmak için olağanüstü çabalar sarf edilir. Aynı çaba İspanya Katalon Bölgesi ile ilgili hiç gündeme gelmez. Konuşulduğunu da duymadım. Hatta Mösyö Klepe bundan önceki bir toplantıya HDP’li bir Belediye Başkanı ile beraber gelip, hararetli nutuklar atıp alkışlanmasını ister. Venedik Komisyonu raporu, sorulan sorulara göre verdiği cevaplar doğrudur. Soruyu nasıl sorarsanız cevabını o şekilde alırsınız” dedi.
HDP’nin Avrupa’da uygulanmayan sistemleri Türkiye’ye empoze etmeye çalıştığına vurgu yaparak konuşmasına devam eden Vergili, bu güne kadar 47 Kürt kökenli AK Parti yöneticisinin PKK tarafından katledildiğini ancak Avrupa’nın bunu görmezden geldiğine dikkat çekti.
“AVRUPA YEREL YÖNETİMLER PARLAMENTOSU TERÖR ÖRGÜTÜNÜ CESARETLENDİRMEKTEDİR”
Başkan Vergili konuşmasına şöyle devam etti:
“Komisyon raporunda Türkiye ile ilgili yapılan çalışmalar, izlenimler anlatılmış ama bir türlü kilit soru olan; ‘Siz PKK’yı terör örgütü olarak kabul ediyor musunuz?’ sorusu HDP’lilere sorulmamıştır. PKK, HDP’ye vermiş olduğu direktiflerle Türkiye’de yönetim kaosu ortaya çıkartmaktadır. ‘Öz yönetim’ diye, ‘özerk yönetim’ diye, ‘eş başkanlık’ diye Avrupa’da uygulanmayan sistemleri Türkiye’de tartışmaya açmakta ve Avrupa Yerel Yönetimler Parlamentosu da bunu alkışlamakta ve terör örgütünü cesaretlendirmektedir. Güneydoğu’da PKK 47 Kürt kökenli AK Parti yöneticisini öldürmüştür, peki bu durum komisyon raporunda var mıdır ve bu katliamlar hiçbir HDP’li tarafından kınanmamıştır. Şu anda burada bulunan HDP’li temsilci lafı eveleyip gevelemeden PKK terör örgütüdür diyebiliyor mu? Diyemez. Ama şunu söyler; ‘Biz her türlü teröre karşıyız’
PKK yazdıkları bildirileri görevden alınan HDP’li Belediye Başkanlarına kent meydanlarında okuturlar. PKK zaman zaman Belediye Başkanlarını PKK mahkemelerinde yargılar. Osman Baydemir’de Ahmet Türk’te dahil bu mahkemelerde PKK’ya hesap vermiştir. İspanya’da 700’e yakın belediye başkanına soruşturma açılır, gözaltına alınır ancak Avrupa Konseyinde konuşulmaz. Ama Türkiye’de olunca herkes uzman olur. Tek çözüm, HDP’nin PKK’nın partisi olmaktan çıkıp, halkın partisi olmasıdır.”
“RAPORU HAZIRLAYANLARIN KRALİÇE TARAFINDAN ATANMIŞ”

Başkan Rafet Vergili, hazırlanan raporu “dayatma” ve “Türkiye aleyhine sistematik bir rapor” olarak tanımlarken, komisyonun Hollandalı başkanı Leendert Verbeek’i hedef aldı. Hollanda Kraliçesi tarafından Kraliyet Komiseri olarak atanan bir kişinin Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalktığına dikkat çeken Başkan Vergili, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sayın delegeler, bu bir dayatma raporudur. Bu konular Türkiye’nin ilerleme raporunda görüşülmüştür. Raporu hazırlayanların, kraliçe tarafından kraliyet komiseri olarak atanmış kişiler oldukları malumdur. Tamamen hükümetlerin siyasi programını yansıtmakta olup, bu raporu hazırlayan kişilerin içerisinde Laponlara seçme ve seçilme hakkı vermeyen ülke temsilcilerinin olduğu malumdur. Bu Avrupa Komisyonu ilkelerine aykırıdır, reddedilmesi gerekir. Venedik Komisyon raporuna neden gerek duyulmuştur? Avrupa Konseyi’nden daha yetkili midir? Tekrar tekrar bu konunun gündeme getirilmesi için bir gerekçe midir? Bu Türkiye aleyhine sistematik bir program olduğundan, sayın üyelere kararlarını tekrar gözden geçirerek, ‘evet’ ya da ‘hayır’ demeleri düşüncesiyle iyi günler dilerim.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
beunda mezuniyet sevinci guzel sanatlar ve spor bilimleri fakulteleri yeni mezunlarini verdi xFhjB9r5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0 0

BEUN’da mezuniyet sevinci; Güzel Sanatlar ve Spor Bilimleri Fakülteleri yeni mezunlarını verdi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) 2025-2026 Akademik Yılı Güzel Sanatlar Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni, büyük bir gurur ve coşku içerisinde gerçekleştirildi. Yoğun katlımla gerçekleştirilen mezuniyet töreninde duygu dolu anlar yaşanırken, öğrenciler ve aileleri yılların emeğini mezuniyet sevinciyle taçlandırdı.

Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, senato üyeleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı. Şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, fakültelerin birincilerinin konuşmalarıyla devam etti.

Programda ilk olarak Güzel Sanatlar Fakültesi birincisi Miraçnur Sever, tüm mezunlar adına kürsüye geldi. Fakülte birincisi olarak mezun olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Sever, üniversite hayatı boyunca yalnızca akademik ve sanatsal bir eğitim almadıklarını, aynı zamanda sosyal ve kültürel alanlarda da önemli deneyimler kazandırdığını ifade etti. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade eden Sever, başarı yolculuğunda kendilerine rehberlik eden akademisyenlerine, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ailelerine ve birlikte üretme heyecanını paylaştığı arkadaşlarına teşekkür etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi birincisinin ardından Spor Bilimleri Fakültesi birincisi Yasin Koca, mezunlar adına konuşmasını gerçekleştirdi. Üniversite yılları boyunca yalnızca akademik bilgi edinmediklerini, aynı zamanda sporun temel değerleri olan disiplin, mücadele, takım ruhu ve kararlılığı da öğrendiklerini ifade eden Koca, başarılarında büyük pay sahibi olan ailesine ve akademisyenlerine teşekkür etti. Konuşmasında başta Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere kendilerinin yetişmesinde emeği bulunan tüm akademisyenlere şükranlarını sunan Koca, sözlerini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” sözleriyle tamamlayıp, arkadaşlarına başarılar diledi.

“Sanatın ışığını geleceğe taşıyacak gençler yetiştiriyoruz”

Mezun öğrencilerin konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Topuz kürsüye geldi. Prof. Dr. Topuz konuşmasında, Güzel Sanatlar Fakültesinin kuruluşundan bu yana sanatı merkeze alan eğitim anlayışıyla geleceğe nitelikli sanatçılar, tasarımcılar ve eğitimciler kazandırdığını ifade etti. Topuz ayrıca öğrencilerin eğitim hayatları boyunca önemli sergilere, projelere ve yarışmalara imza attığını belirtip, sanatın estetik bakışını ve kültürel sorumluluğunu da taşıyarak hayata atıldıklarını söyledi. Fakültenin gelişimine sunduğu katkılardan dolayı başta Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere üniversite yönetimine teşekkür eden Topuz, öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek mezunlara başarılarla dolu bir gelecek temennisinde bulundu.

“Öğrencilerimizin üstün başarılarıyla geleceğe uğurluyoruz”

Programda konuşan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çelik ise Spor Bilimleri Fakültesinin elde ettiği akademik ve sportif başarılarla her geçen yıl daha da güçlendiğini ifade etti. Öğrencilerin ulusal ve uluslararası müsabakalarda elde ettikleri derecelerle hem üniversitenin hem de ülkenin gururu olduklarını belirten Çelik, ilerleyen zamanlarda daha büyük başarılara imza atacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Çelik arından öğrencilerin yetişmesinde sunduğu desteklerden dolayı başta Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere akademisyenlere teşekkür edip, tüm mezunları ve ailelerini tebrik etti.

“Öğrencilerimiz, ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın dört bir yanında gururla dalgalandırıyor”

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, BEUN’un köklü geçmişiyle yükseköğretim kurumları arasında yer aldığını belirterek sözleri ifade etti:

“Üniversitemiz; 102 yıl önce Zonguldak Yüksek Maden Mühendis Mektebi adı ile kapılarını dünyaya açmıştır. Mühendislik eğitimi ile ülkemizin kalkınmasına öncülük etmiş ve 100 binden fazla mezunu ile ülkemizin gelişimine önemli katkılar sunmuştur. Bugün de spordan sanata, eğitimden sağlığa kadar tüm alanlarda ülkemize ve insanlığa hizmet edecek gençleri yetiştirmeye devam ediyoruz. Spor Bilimleri Fakültemizin öğrencileri hem Türkiye’de hem de dünya çapında elde ettikleri başarılarla bizleri gururlandırmaktadır. Millî sporcularımız; tekvando, judo, kick boks gibi birçok branşta dünya ve Avrupa şampiyonlukları elde ederek ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırmaktadır. Bununla birlikte Güzel Sanatlar Fakültemizin kıymetli öğrencileri de gerçekleştirdikleri sanat projeleri, sergiler ve yarışmalarda elde ettikleri başarılarla Üniversitemizi en güzel şekilde temsil etmektedir. Bu vesileyle başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere öğrencilerimizin kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde kendilerini geliştirmelerine katkı sunan ve onlara rehberlik eden akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Yarınların sanatçıları, spor insanları ve eğitimcileri olacak öğrencilerimizi tebrik ediyor; bundan sonraki hayatlarında başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum.”

Konuşmaların ardından 2025-2026 Akademik Yılı Güzel Sanatlar Fakültesi birincisi Resim Bölümü öğrencisi Miraçnur Sever ile Spor Bilimleri Fakültesi birincisi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencisi Yasin Koca, ailelerinin katılımıyla isimlerinin yer aldığı plakaları yaş kütüğüne çakarak başarılarını üniversite tarihine kalıcı bir iz olarak bıraktı. Program kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi birincisi Miraçnur Sever, ikincisi Melisa Kütükçü ve üçüncüsü Umut Onan’a; Spor Bilimleri Fakültesi birincisi Yasin Koca, ikincisi Arda Önez ve üçüncüsü Hicran Doğdu’ya plaket ve başarı belgeleri takdim edildi.

Programın devamında Güzel Sanatlar Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesinden mezun olan öğrencilere akademisyenleri tarafından temsili diplomaları verildi. Ardından mezuniyet yemini gerçekleştirildi.

Yemin töreninin ardından öğrenciler büyük bir coşku ve heyecanla keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini aileleri, arkadaşları ve akademisyenleriyle paylaştı. Salonu dolduran aileler çocuklarını ayakta alkışlarken, mezuniyet coşkusu duygu dolu görüntülere sahne oldu. Günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarının ardından program sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin