"Vatan Ana'dolu Olunca" adlı anma programı düzenlendi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mayıs, 2023 10:28 tarihinde yayınlandı
0
0

“Vatan Ana’dolu Olunca” adlı anma programı düzenlendi

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen “Vatan ‘Ana’dolu Olunca” adlı etkinlikte, bağımsızlık için gerek cephede gerekse cephe gerisindeki kahramanlıkları ile tarihte iz bırakan Türk kadınları anıldı.
Bağımsızlık mücadelesinde kahramanlıklarıyla iz bırakan Nene Hatun, Hafız Selban İzmeli, Gazi Halime Çavuş, Halide Edip Adıvar, Tayyar Rahmiye, Gördesli Makbule, Kara Fatma, Nezahat Onbaşı, Çete Emir Ayşe ve Şerife Bacı karakterleri, izleyenleri hem duygulandırdı hem de bu toprakların nasıl vatan kılındığını bir kez daha gösterdi.
Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Bu toprakları nasıl vatan haline getirildi, analarımız o mücadelede nasıl yol aldılar onu seyrettik. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese, burada sahne alacak değerli sanatçılarımıza ve Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarına, başkan yardımcılarımıza ve belediyemizin diğer çalışanlarına teşekkür ediyorum. Rahmetle, minnetle bu toprakları bize vatan bırakan atalarımızı bir kez daha anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” ifadelerini kullandı.
“Vatan ‘Ana’dolu Olunca” adlı tiyatral ve müzikal gösteriye; Vali Vekili Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Levent Mercin, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Murat Arık, Ertuğrul Cevahir ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
dw
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
09 Nisan, 2026 14:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çifte ödül

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında gösterdiği sürdürülebilir başarılar neticesinde iki ayrı teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Ayrıca ”Bebek Dostu Yenidoğan yoğun bakım ünitesi” ünvanını aldı.

ULUSAL DEĞERLENDİRMEDEN TAM NOT

Anne, bebek ve çocuk sağlığı hizmetleri çerçevesinde emzirmeyi korumak, desteklemek ve özendirmek suretiyle bebek ölümlerinin önüne geçilmesini amaçlayan program dahilinde; Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ulusal değerlendirme ekipleri tarafından titizlikle incelendi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda hastanenin hem “Bebek Dostu Hastane” hem de “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi” unvanlarını başarıyla koruduğu tescil edildi.

Hastanenin başarılı çalışmalarının devam etmesi dolayısıyla verilen teşekkür belgeleri, Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara tarafından; Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir’e takdim edildi.

Takdim törenine Karabük Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Nermin Seçilmiş de katılarak, hastane yönetimini ve emeği geçen sağlık çalışanlarını tebrik ettiler.

KARA: “GELECEĞİMİZ OLAN BEBEKLER GÜVENDE”

Törende konuşan Op. Dr. İsmail KARA, anne sütünün önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Hastanemizin hem genel hizmetlerde hem de en kritik birimimiz olan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde ‘Bebek Dostu’ unvanını koruması, ilimizdeki sağlık kalitesinin bir göstergesidir. Bebeklerimize hayatın başında en doğru desteği sunan, emzirmeyi teşvik eden tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Hedefimiz, her bebeğin sağlıklı bir başlangıç yapmasını sağlamaktır.” 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin