Reklam
Reklam
v23
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
07 Ekim, 2025 15:17 tarihinde yayınlandı
0

Vali Yavuz’dan Işık Çelik Sanayi Ticaret A.Ş.’ye Ziyaret

Vali Mustafa Yavuz, Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nde, yapımı iş insanı Pehlivan Baylan tarafından üstlenilen Işık Çelik Sanayi Ticaret A.Ş. fabrikasında incelemelerde bulundu.

18 Eylül 2025 tarihinde deneme üretim çalışmalarına başlayan fabrikanın tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte 200 kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor.

Ziyarette fabrikanın üretim süreçleri ve kapasitesi hakkında iş insanı Pehlivan Baylan’dan bilgi alan Vali Mustafa Yavuz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Karabük Organize Sanayi Bölgesi, yeni yatırımlarla birlikte büyüyen ve istihdam üreten bir yapıya kavuşuyor. Işık Çelik Sanayi Ticaret A.Ş. gibi üretim ve istihdam odaklı yatırımlar, hem ilimiz ekonomisine hem de ülkemizin sanayi gücüne önemli katkılar sunacaktır. Yatırımcılarımızı bu gayretlerinden dolayı tebrik ediyor, hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.” Vali Mustafa Yavuz’a ziyaretine Karabük Organize Sanayi Bölges Müdürü Alper Tolga Saka ve Fabrika Müdürü Kenan Pulatkan eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte kursiyerlerin eserleri begeniye sunuldu yvFMdcJ7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu

Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.

Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.

Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.

Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin