blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında trafik güvenliği toplantısı gerçekleştirildi

Zonguldak’ta trafik güvenliğinin artırılması ve kazaların önlenmesine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı toplantı, Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya güvenlik ünitelerinin yetkilileri ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü ve Vilayet Jandarma Komutanlığı tarafından vilayet genelindeki trafik dataları, yaşanan kazalar ve alınan tedbirlere ait sunumlar yapıldı. Kent merkezi ve kırsal bölgelerde meydana gelen önlenebilir kazalar, yaralanmalı ve ölümlü trafik olaylarının nedenleri ile trafik yoğunluğunun arttığı noktalar ele alınarak, alınabilecek önlemler değerlendirildi.
Trafik akışının düzenlenmesi ve yolların daha inançlı hale getirilmesi gayesiyle, toplu taşıma, motosiklet, tarım araçları ve okul servislerine yönelik kontroller gözden geçirildi. Kış mevsimiyle birlikte kış lastiği kontrollerinin artırılması ve araçlarda kış lastiği kullanım zorunluluğuna ahengin sağlanması mevzuları ele alındı.
Yaya güvenliğinin sağlanması ve yaya önceliği şuurunun artırılması, toplantının kıymetli gündem unsurlarından biri oldu. Bilhassa yaya geçitlerinde şoförlerin dikkatinin artırılması, sürat limitlerine ahengin sağlanması ve yayaların inançlı formda karşıdan karşıya geçebilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması mevzuları ele alındı. Bu kapsamda, yaya geçitlerinde kontrollerin artırılması, bilgilendirme kampanyalarının yaygınlaştırılması ve altyapı eksikliklerinin giderilmesi tarafında değerlendirmeler yapıldı.
Trafik şuurunun artırılması kapsamında, çocuklara, öğrencilere, şoförlere ve kamu işçisine yönelik farkındalık eğitimleri ve bilgilendirme seminerleri değerlendirildi. Bu eğitimlerin daha geniş kitlelere ulaştırılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalığın artırılması için yürütülecek çalışmalar ele alındı.
Toplantıda, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik kurumlar ortası iş birliğinin güçlendirilmesi, kontrollerin aktifliğinin artırılması ve kış aylarında meydana gelebilecek risklerin önlenmesi için alınması gereken önlemler karara bağlandı.
Ayrıca 2025 yılına ilişkin trafik kontrolleri dataları de paylaşıldı. 1 Ocak - 10 Şubat 2025 tarihleri ortasında gerçekleştirilen trafik kontrollerinde 76 bin 853 araç denetim edildi. Kontroller sonucunda 3 bin 283 şoföre ceza kesildi ve 675 araç trafikten men edildi.
Ayrıca, bin 88 okul servisi denetlendi ve bu araçlardan 25’ine cezai süreç uygulandı. Bin 101 ticari taksi kontrolden geçerken, 124 taksiye cezai süreç yapıldı. Öte yandan, vilayet genelinde 193 bin 108 araç ve 31 bin 802 motosiklet idari tescile alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
05 Ocak, 2026 10:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Belediyeden Ölçü Ve Tartı Aletleri İçin Muayene Uyarısı

Karabük Belediyesi, esnafın kullanmış olduğu ölçü ve tartı aletlerinin kontrol ve muayenesi için bildirim verilmesi, 3516 sayılı ölçüler ve ayarlar kanuna göre ölçü ve tartı aletlerinin 2 yılda bir yapılan periyodik muayene ve damgalama işlemleri için bildirim verme işlemlerinin başladığını duyurdu.

Ölçü ve tartı işlemlerinde sabit dükkânlarda kullanılan mekanik, pazar yerlerinde kullanılmakta olan elektronik (barkodsuz çıktı verebilme özelliği olmayan, herhangi bir cihaza bağlı olmayan), ibreli, mekanik teraziler, kantar, baskül, metre, litre, gram ve kilogramlar muayene ve damgalama işlemine tabidir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilk muayenesi yapılarak damgalanan ve satışa sunulan terazileri kullanabilir. İlk muayene damgası bulunmayan ölçü tartı aletlerini almak, satmak, kullanmak ve iş yerinde bulundurmak yasaktır. Arızalı ölçü ve tartı aletleri, Ölçüler ve Ayar Biriminden tamir izin formu almadan teraziler tamir ettirilemez. Ölçü ve tartı aletlerinin damgaları Ruhsat Denetim Müdürlüğü ölçü ayar memurları dışında hiç kimse tarafından sökülemez, takılamaz ve müdahale edilemez. Ölçü tartı aletleri bozulduğunda veya damga teli koptuğunda aynı gün içinde Ölçüler ve Ayar Birimine müracaat edilmek zorundadır. Ölçü ve tartı aletlerinin muayenesinin yaptırılması, damgalattırılması ve damgalarının muhafaza edilmesi o anki kullanıcıya aittir. Sabit esnaflar Belediyemize, pazarcı esnafı bağlı bulunduğu en yakın Belediyeye müracaat edebilir. Alanın ve satanın haklarını korumak amacıyla 2026 yılı içerisinde periyodik muayene ve kontrollerimiz devam edecektir.

MUAYENE İÇİN YAPILACAK İŞLEMLER

Esnafımız kullanmış olduğu, damga yılı 2024 olan ölçü ve tartı aletlerinin her iki yılda bir 02 Ocak – 02 Mart 2026 tarihleri arasında Belediyemiz Ölçüler ve Ayar Birimine beyannamesini vermek zorundadır. Beyannamesi verilecek olan terazilerin “Cinsi, Kapasitesi, Seri Numarası, Markası” bilinmek zorundadır. Beyannamesi verilmiş olan ölçü ve tartı aletleri ölçüler ayar birimince bildirilen gün ve zamanda, muayenesi yapılmak ve damgalanmak üzere randevu yerine getirilecektir. Randevu tarihinde getirilmeyen ölçü ve tartı aletlerinin muayeneleri yapılmayacaktır. İş yerlerinde ve elinde ölçü tartı aleti bulunanların cezalı duruma düşmemeleri için 02 Mart 2026 tarihine kadar bildirimlerini vermeleri gerekmektedir.

CEZAİ İŞLEMLER

Yukarıda belirtilen iş ve işlemleri yapmayan esnaflar hakkında 02 Mart 2026 tarihinden itibaren 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15. Maddesinin ilgili fıkraları gereğince para cezası ile birlikte 5326 sayılı Kabahatler kanununun emre aykırılık hükümlerine istinaden para cezası uygulanarak ölçü tartı aletlerine el konulup kamu mülkiyetine geçirilecektir. Yukarıda belirtilen iş ve işlemleri yapmayan esnaf için Türk Ceza Kanunu hükümlerince hapis cezası yaptırımları da yer almaktadır.

Bizi sosyal medyadan takip edin