Reklam
Reklam
cacacaca
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
08 Mart, 2025 13:57 tarihinde yayınlandı
0

Vali Mustafa Yavuz: “Toplumun Temeli Aile, Ailenin Temeli Kadındır”

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Yavuz, mesajında kadınların toplumdaki önemine vurgu yaparak, “Toplumun temeli ailedir, ailenin temeli ise kadındır” ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz, özellikle şehit ve gazilerin anneleri ile eşlerinin fedakârlıklarına dikkat çekerek, “Başta şehit ve gazilerimizin kıymetli anneleri ve eşleri olmak üzere, hayatın her alanında emeği, sevgisi ve özverisiyle varlık gösteren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Kadınların toplumsal yaşamın her alanında güçlü bir şekilde varlık gösterdiğini belirten Yavuz, kadın hakları ve fırsat eşitliğinin önemine de dikkat çekerek, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığın karşısında olduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin