Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, 1994 yılında Bitlis’in Tatvan ilçesinde şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Ayhan Sütcü’nün ailesini ziyaret etti. Vali Hacıbektaşoğlu’na eşi Güney Hacıbektaşoğlu da eşlik etti.
Ziyarete Vilayet Jandarma Kumandanı Albay Barış Cücen, Vilayet Emniyet Müdürü Sinan Ergen, TCSG-86 Bot Kumandanı Üsteğmen Hayrettin Selimoğlu ve Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürü Mehmet Türkmen Köse de katıldı.
Heyet, şehidin ailesiyle bir ortaya gelerek geçmişe dair sohbet etti, şehit Ayhan Sütcü’nün anısını yâd etti. Vali Hacıbektaşoğlu, aileye başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.
Aile üyeleri, yapılan ziyaretten ötürü memnuniyetlerini lisana getirdi.
ZONDEF’ten 15 Temmuz Gazisi Sinan Avcı’ya anlamlı ziyaret
Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF), ulusal birlik ve beraberliğin simgesi 15 Temmuz’un yıl dönümünde manalı bir ziyaret gerçekleştirdi. ZONDEF Genel Başkanı Ziya Öncan öncülüğünde bir heyet, 15 Temmuz Gazisi ve Zonguldaklı Sinan Avcı’yı konutunda ziyaret etti.
Ziyarette, ZONDEF heyeti gazi Sinan Avcı’ya geçmiş olsun dileklerini iletirken, gösterdiği kahramanlık ve fedakârlık için minnet hislerini söz etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, o gece yaşananlar tekrar hatırlandı, duygusal anlar yaşandı.
ZONDEF Genel Başkanı Ziya Öncan, yaptığı açıklamada şu tabirlere yer verdi:
"15 Temmuz, yalnızca bir kalkışma değil, tıpkı vakitte milletimizin destansı direnişidir. Gazimiz Sinan Avcı’nın gösterdiği yürek, bu topraklarda bağımsızlık ve onur için nelerin göze alındığını bizlere bir defa daha göstermiştir. Zonguldaklılar olarak bu onurlu çabanın bir modülü olan hemşerimizle gurur duyuyoruz."
ZONDEF olarak her vakit gazilerin ve şehit ailelerinin yanında olduklarını belirten Öncan, ulusal hafızanın canlı tutulması ve bu kahramanlıkların unutulmaması ismine bu cins ziyaretlere devam edeceklerini vurguladı.
Avcı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, "Bugün sizleri burada görmek büyük moral oldu. O gece milletimiz nasıl kenetlendiyse, bugün de bu birlikteliği sürdürebilmek en büyük gücümüzdür" tabirlerini kullandı.
Ziyaret, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin akabinde dualarla son buldu.