Karabük Postası tarafından
20 Aralık, 2022 13:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Gürel’den  Kastamonu İline Ziyaret

Karabük Valisi Fuat Gürel, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kastamonu İlini ziyaret etti. Vali  Fuat Gürel, gerçekleştirildiği ziyaretler kapsamında, Kastamonu Valisi Avni Çakır'a nezaket ziyaretinde bulundu. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Avni Çakır, nazik ziyareti için Vali Fuat Gürel’e teşekkür etti. Vali Gürel, daha sonra  Kastamonu Devlet Su İşleri (DSİ)  23. Bölge Müdürü Yasin Devrim ile Karayolları 15. Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan'ı ziyaret etti. Ziyaretlerde, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğüne atanan Yasin Devrim’e hayırlı olsun dileklerini ileten Vali Gürel'e  Bölge Müdürlükleri tarafından Karabük'te devam eden yatırımlar ve projeler hakkında detaylı bilgiler verildi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
30 Ocak, 2026 11:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da 90 bin çiçek tohumu toprakla buluştu

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı Yazıköy Uygulama ve Üretim Biriminde, yaz aylarında kentin farklı noktalarında toprakla buluşturulacak 90 bin çiçeğin tohumları ekildi.

Kent estetiğini güçlendirmek ve yeşil alanların niteliğini artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, özellikle su tasarrufu sağlayan çiçek türleri tercih edildi.

Uygulama ve Üretim Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Uslu, yaptığı açıklamada, belediye olarak çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara önem verdiklerini söyledi.

Uslu, “Yaz sezonunda parklar, refüjler ve yeşil alanlarda kullanılmak üzere 90 bin adet çiçeğin tohumunu ektik. Seçtiğimiz türler hem iklim koşullarına dayanıklı hem de daha az su tüketen bitkilerden oluşuyor. Böylece hem kentimizin görsel güzelliğini artırmayı hem de su kaynaklarımızı verimli kullanmayı hedefliyoruz.” dedi.

Üretim sürecinin titizlikle takip edildiğini belirten Uslu, sağlıklı şekilde yetiştirilecek fidelerin yaz aylarında Safranbolu’nun farklı noktalarına dikileceğini kaydetti.

Çalışmaların, belediyenin kendi imkanlarıyla yürütülmesi sayesinde önemli ölçüde tasarruf sağlandığı da ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin