Reklam
Reklam

Vali Çağatay makamını minik Zeynep’e devretti

22 6
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Nisan, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Valisi Oktay Çağatay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Valilik Makamını temsili olarak öğrencilere devretti.

Bu anlamlı etkinlik kapsamında Valilik makamına oturan TOKİ Cevizkent Bahaddin Gazi İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Örenli, günün temsili Küçük Valisi olarak büyük bir heyecan ve gurur yaşadı. Zeynep Örenli, yaptığı konuşmada 23 Nisan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıl dönümü olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğini hatırlattı. Bu özel günün sevgi, barış ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini ifade eden Örenli, çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak tüm çocukların bayramını kutladı.

Vali Oktay Çağatay ise çocukların ülkenin yarınları olduğunu belirterek, onların özgüvenli, bilinçli ve donanımlı bireyler olarak yetişmesinin önemine dikkat çekti. 23 Nisan’ın yalnızca milli egemenliğin değil, aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğuna işaret eden Çağatay, tüm çocukların bayramını kutladı.

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, TOKİ Cevizkent Bahaddin Gazi İlkokulu Müdürü Hayriye Kutlu ve Sınıf Öğretmeni Perihan Yıldız da katıldı.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ordu’da ırmağa düşen şahıs hayatını kaybetti

orduda irmaga dusen sahis hayatini kaybetti HuidCfqY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’nun Altınordu ilçesinde ırmağa düşerek ağır yaralanan şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, ilçenin Saraycık Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sivas’tan eşinin memleketi Ordu’ya gelen Barış Peker (50), 10 yaşındaki kızıyla birlikte ırmak kenarına gitti. Bu sırada dengesini kaybederek suya düşen Peker’i gören kızı, bölgedeki vatandaşlardan yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine AFAD, itfaiye, sağlık, jandarma ve dalgıç ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu sudan çıkarılan Peker, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulans ile ağır yaralı olarak şehirdeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Barış Peker, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin