karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ekim, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Vali Arslan, Rektör Uzun’u ziyaret etti

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 2024-2025 Akademik Yılı’nın başlaması dolayısıyla Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.
Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 2024-2025 Akademik Yılı’nın hayırlı olması temennisinde bulunarak başarı dileklerini iletti. Yükseköğretim kurumlarının bulundukları bölgenin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Vali Arslan, BARÜ bünyesinde yürütülen çalışmaların önemine değindi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından BARÜ’ye verilen ‘Yerel Kalkınmaya Katkı’ ödülünün hemen ardından Times Higher Education (THE) 2025 Dünya Üniversite Sıralaması ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisinde dünyada 455., Türkiye’de ise 2. sırada yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Arslan, üniversitenin henüz 16’ncı kuruluş yıl dönümünde elde edilen bu önemli başarılar dolayısıyla Rektör Uzun’u tebrik etti.
Ziyarette, BARÜ’nün vizyon projeleri, topluma hizmet uygulamaları ile ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarılar da aktarıldı. Ayrıca BARÜ’nün bu yıl 7’ncisini uluslararası ölçekte düzenleyerek bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getireceği “Ar-Ge Proje Pazarı” hakkında bilgiler verilerek görüş alışverişinde bulunuldu.
Üniversitelerin bilimsel bilgi birikimleri ve ürettikleri katma değerle bölgesel kalkınma dinamiklerine değer kattıklarını ifade eden Rektör Uzun “Bartın Üniversitesi olarak bulunduğumuz yerden başlayarak bölgemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunacak çalışmalar yürütüyoruz. Farklı kurumlarla iş birliği yaparak çeşitli projeleri hayata geçiyor, elde edilen kazanımları katma değeri yüksek ürünlere dönüştürüyoruz. Bu noktada yeni akademik yılda da kamu-üniversite ortaklığında yapılabilecekler üzerine fikir paylaşımında bulunduk. Bu düşüncelerle şehrimizdeki tüm kurum ve kuruluşları birlikte hareket etme noktasında teşvik ederek yarınlara olan yürüyüşümüzde bizlere destek olan Bartın Valimiz Dr. Nurtaç Arslan’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kpyeni 5
Aylin Sarıoğlu tarafından
07 Mart, 2026 15:02 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

LÖSEV: “Karabük’ten Sizlere Sesleniyoruz”

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Ramazan ayı dolayısıyla Karabük’ten vatandaşlara bağış çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, “Karabük’ten sizlere sesleniyoruz. Ramazan bağışlarınızla çocuklar iyileşsin” ifadelerine yer verildi.

LÖSEV yetkilileri, yapılacak bağışların lösemiyle mücadele eden çocukların tedavi süreçlerine ve ihtiyaçlarına destek sağlayacağını belirterek, vatandaşları dayanışmaya davet etti. Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ayı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, desteklerin çocuklara umut olacağı vurgulandı.

LÖSEV’e Nasıl Bağış Yapılabilir?

Ramazan ayında destek olmak isteyenler şu yollarla bağış yapabiliyor:

  • Türkiye’deki tüm bankaların bağış ekranları üzerinden
  • Ülke genelindeki PTT şubelerinden
  • LÖSEV ofislerini arayarak veya ziyaret ederek
  • Tüm faturalı hatlardan 3406’ya “BAĞIŞ” ya da 1998’e “FİTRE” yazarak SMS göndererek

Detaylı bilgi almak ve bağışta bulunmak isteyenler 0312 447 06 60 numaralı telefondan LÖSEV Vakıf Merkezi’ne ulaşabiliyor ya da www.losev.org.tr adresinden süreç hakkında bilgi edinebiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin