Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ocak, 2024 11:36 tarihinde yayınlandı
0

Ünlü oyuncu Schwarzenegger, havaalanı gümrüğünde alıkonuldu

Ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, bir derneğe destek amacıyla müzayedede satmayı planladığı 26 bin euro değerindeki lüks saatini gümrük memurlarına bildirmediği gerekçesiyle, Almanya’nın Münih Havalimanı‘nda alıkonuldu.

ABD’nin Los Angeles şehrinden Almanya’nın Münih kentine gelen Terminatör filminin yıldız oyuncusu Arnold Schwarzenegger, havalimanında gümrük şoku yaşadı. Alman basınında yer alan haberlere göre Münih Havalimanı’na iniş yapan Schwarzenegger’in yanında bulunan 26 bin euro değerindeki Audemars Piguet marka lüks saatini gümrük yetkililerine bildirmediği fark edildi.

Bunun üzerine gümrük yetkilileri tarafından yaklaşık 3 saat alıkonulan Schwarzenegger’e 35 bin euro ceza kesilirken, aktörün ödemeyi kredi kartı ile yapma talebi de reddedildi. Alman gümrük kurallarına göre cezanın yarısının nakit olarak ödenmesi gerektiğini belirten yetkililer, Schwarzenegger’e nakit çekmesi için bankaya kadar eşlik etti. Ünlü ismin cezayı ödedikten sonra serbest bırakıldığı açıklandı.

“Vergiye tabi”

Münih Havaalanı Gümrük Müdürlüğü Sözcüsü Thomas Meister konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Schwarzenegger’in saati Avrupa Birliği sınırları içinde satma niyetinin bulunması nedeniyle saat için vergi ödenmesi gerektiğini söyledi. İsviçreli lüks marka Audemars Piguet tarafından Schwarzenegger için özel olarak üretilen saatin Avusturya’nın Kitzbuehel kentinde bir iklim derneği adına düzenlenecek bağış kampanyasında açık arttırmaya çıkarılacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kuzka yonetim kurulu projeleri masaya yatirildi Kze9F4Hx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KUZKA yönetim kurulu projeleri masaya yatırıldı

Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısında devam eden projeler değerlendirildi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da yapıldı. Toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı, SoGREEN programı, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi Projesi, 81 İl 81 Ürün Programı ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi Projesi’ne ilişkin gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın ev sahipliği yaptığı yönetim kurulu toplantısına Başkan Vekili ve Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ulusoy, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, Kastamonu TSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş ve KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ile ilgili personel katıldı.

Ajansın Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, gerçekleştirdiği sunumda 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı başvuru süreci, SOGREEN, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi, KOSGEB Sektörel Gelişim Merkezi Destek Programı (SEGEM) ve benzeri dış fonlar kapsamında sağlanan ilerlemeler ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, gündem maddelerinin yönetim kurulu tarafından görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin