Reklam
Reklam

Ünlü estetikçiden ’annelik estetiği’ uyarısı: “Bunu kesinlikle önermiyoruz”

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Aralık, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0

Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, bazı hamile kadınların sezaryenle beraber karındaki yağların da alınmasını istediğini belirterek, “Bu kesinlikle kabul edilemez ve önerilemez bir durumdur. ’Annelik estetiği’ adı altında karın estetiği yapıldığını duyuyoruz. Bu son derece yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum. Kesinlikle düşünülmemesi gereken bir durumdur” dedi.

FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, hamile kadınlarında doğum sırasında karın estetiği istemelerinin doğru olmadığını ifade ederek önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Akbaş, “Bazen hamile hastalarımız ‘karnım çok büyüdü, genişledi, çocuk doğduktan sonra karnımda sarkmalar olacak, sezaryenle beraber yağların alınmasını istiyorum’ diyorlar. Bu kesinlikle kabul edilemez ve önerilemez bir durumdur. ’Annelik estetiği’ adı altında karın estetiği yapıldığını duyuyoruz. Bu son derece yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum. Kesinlikle düşünülmemesi gereken bir durumdur. Doğum sürecinde hormonlardan dolayı kişini karnı büyümeye, karında çocuğa yer açılmaya başlar. Çocuk doğduktan sonra bollaşan ve yağ dolu olan karın bölgesi zamanla tekrar ters bir dönüşümle yavaş yavaş dönüşür. Doğum yapan hastalarımızın önemli bir kısmında tamamen normal bir hale gelir. Bir kısmında ise gevşeyerek biraz sarkık kalabilir. Doğum yaptıktan 1 yıldan sonra vücuttaki şekil bozukluğu eğer kadını rahatsız ediyorsa o zaman karın germe ameliyatı, yağ alma ameliyatı yapılabilir. Aksi takdirde doğum olayı sırasında düzgün bir karnım olsun gibi bir düşünceye masaya yatmak doğru değildir. Kesinlikle bilimsel, etik, doğru değildir. Hiçbir müdahale yapmadan kadının karnı ameliyat sonrası tekrardan vücut hormonlarının ve yapılan egzersizlerle eski haline gelecektir. Kadın 3 doğum yapmış ve doğum sonrası başka bir nedenle bize geliyor. Ben bir plastik cerrah olarak onun karnında en ufak bir iz dahi göremiyorum. Hatta daha önce doğum yaptınız mı diye sormak durumunda kalıyorum. Vücuda bu şansı vermek lazımdır. Vücuda bu şansı verdikten sonra 1 yıl süre geçti ve hala karında sarkma varsa, o sarkmalar kişinin psikolojisi, özgüvenini aşağıya çekiyorsa o zaman karın estetiği yapılabilir” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Amasya’da 65. Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı

amasyada 65 kiraz tesvik yarismasi yapildi pxHFc3zK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye’nin en eski kiraz teşvik yarışması Amasya’da 65 yıldır gerçekleştiriliyor. Geçen yıl bahçelerde yaşanan zirai don afeti nedeniyle yapılamayan yarışmada üretimin bol olduğu bu yıl ilk üçe giren kiraz üreticilerine altın hediye edildi.

Kentte düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışma öncesi Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri bahçelerin yolunu tuttu. Titiz araştırmalar sonucu ödül almaya hak kazanan ürünler ile üreticileri belirlendi.

Birinci Alpaslan köyünden Yusuf Eser

Birinciliği Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünden Yusuf Eser kazandı. Yarışmaya ailesiyle birlikte gelen Eser, ödül çekini Amasya Valisi Önder Bakan’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci Aydınlık köyünden Hasan Hüseyin Erdem, üçüncü ise Ormanözü köyünden Murat Pamuklu üçüncü oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ile diğer yetkililer de katıldı. Halk oyunları ekibinin sahne aldığı yarışmayı izleyen vatandaşlara paketler halinde kiraz dağıtıldı.

“Türkiye’nin en eski kiraz yarışması”

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Türkiye’nin en eski kiraz yarışmasını Amasya’da yapıyoruz. 1962 yılından bu yana 65 yıldır bu yarışma geleneksel olarak yapılıyor. Sadece geçen yıl zirai afeti don nedeniyle ağaçlar meyve vermediği için yarışma yapılamamıştı. Dereceye giren üreticilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekleniyor

Coğrafi işaretli Amasya kirazının Türk kirazı olarak tanındığını anlatan Cebeci, “Rusya, Almanya gibi ülkelere ilimizden kiraz ihracatı yapılıyor. Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekliyoruz” diye konuştu.

“1963’te dedemin diktiği kiraz ağaçlarından ürün alıyoruz”

Geleneksel yarışmanın bu yılki şampiyonu Yusuf Eser de, “1963 yılında dedemin diktiği kiraz ağaçlarını yetiştirerek ürün alıyoruz. Teknolojik gelişmeleri de takip ederek ailece üretim yapıyoruz. Bölgede kiraz üretiminin merkezi olmasını istediğimiz köyümüz Alpaslan’ın daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Eser’in eşi Gülhanım Eser’de 65 yıldır süren yarışmanın bu yılki kazananın olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi”

Ömrü bahçelerde şifa kaynağı kirazlardan toplayarak geçen Sadiye Öztürk, yarışmanın kazananlarını alkışlayarak kutladı. Geçen yıl kiraza hasret kaldıklarını hatırlatan Öztürk, “Bir tane bile kiraz yemek nasip olmamıştı. Ama bu sene Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi. Bol kirazımız var. Her yere yetecek inşallah” şeklinde konuştu. Yarışmaya Çiğdemlik köyünde katılan Ertan Uzun ise, genç bir çiftçi olarak üretim yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin