Yusuf Korkmaz tarafından
05 Şubat, 2024 15:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ünal, TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni Programına Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen 8. Dönem Türkiye 100 Ödül Töreni programı Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat ve Birlik Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde gerçekleşti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın konuşlarından sonra program ödül töreni ile son buldu. Ödül törenine, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe de katıldı. (Yusuf Korkmaz)

blank

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ocak, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Kaybolmadan Gelecek Nesillere Aktarıyoruz: İskilip Meslekler Müzesi Projesi” OKA desteğiyle hayata geçiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün uyumunda faaliyet gösteren Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından, 2024 yılı Toplumsal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen “Kaybolmadan Gelecek Jenerasyonlara Aktarıyoruz: İskilip Meslekler Müzesi” Projesi için saha ziyaretleri gerçekleştirildi.

Ziyaretler, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Toplumsal Kalkınma ve Girişimcilik Birim Başkanı Sümer Çakır ve Uzman Hüseyin Akın Uğurlu’nun iştirakiyle gerçekleştirildi. İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikci ile proje sorumluları Fatih Uçar ve Zehra Köse’nin konut sahipliğinde yapılan görüşmelerde, proje mukavele süreci ve uygulama basamağında yürütülecek faaliyetler ele alındı.

Proje kapsamında, Çorum’un İskilip ilçesine has kültürel miras kıymetindeki klâsik mesleklerin yaşatılması ve gelecek jenerasyonlara aktarılması hedefleniyor. Semercilik, Saraçlık, Yazma Baskı İşlemeciliği, Sallilik, Oymacılık, Sepetçilik, Mutaflık ve Çarıkçılık üzere kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin tekrar canlandırılması için çeşitli eğitimler ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Bu sayede, İskilip’in varlıklı kültürel mirası korunacak ayrıyeten unutulmaya yüz tutmuş üretim teknikleri tekrar hayat bulacak.

“Kaybolmadan Gelecek Jenerasyonlara Aktarıyoruz” Projesi, bölgenin kültürel mirasını yaşatmayı ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.