blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Kasım, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Umre kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Bartın’da 71 kişilik umre kafilesi, dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Umreciler, yakınlarından ayrılmanın hüznü ile Mekke ve Medine’ye kavuşacak olmanın heyecanını bir arada yaşadı.
Bartın’da 71 kişilik umre kafilesi Valilik önünde gerçekleştirilen veda töreni ile kutsal topraklara uğurlandı. Yağmur altında gerçekleşen vedalaşma programında, sık sık fotoğraf çekilen umreciler, duaların ardından ise yakınları ile sarılarak vedalaştı. Umreye gidenler, yakınlarından ayrılmanın üzüntüsünü ve kutsal topraklara kavuşacak olmanın heyecanı bir arada yaşadı.
Turizm şirketinin temsilcisi Mücahit Bekir, yapılacak yolculuk hakkında bilgi vererek, "Bugün 71 kişi Bartın’dan hareket ediyoruz. İlk yolculuğumuz, Peygamber efendimizin, evinin beytinin olduğu yerdir. Medine’de 3 gün kaldıktan sonra 16 gün de Mekke’de kalacağız. 20 gün sonra Türkiye’ye dönüş yapacağız. Misafirlerimize Mekke’nin Medine’nin yaşanmışlıklarız izlerini gösterip, tüm hadiseleri, olayları anlatarak, peygamberimiz ve tüm peygamberlerin ayak izleriyle buluşturmaya çalışacağız" dedi.
Kafiledekilerin, yerlerini almasının ardından otobüs Bartın’dan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sahnede evlilik teklifi

Bartın’da bir genç, pop sanatkarı Güliz Ayla konserinde sahneye çıkarak, binlerce kişinin gözü önünde kız arkadaşına evlilik teklifinde bulundu. "Evet" karşılığı alan genç, sanatçı ile birlikte müzik söyledi.
Bartın’da düzenlenen Çilek Şenliği renkli ve enteresan imgelere sahne oluyor. Şenliğin ikinci gününde çilekli pasta müsabakası düzenlendi. Heyet üyeleri, birbirinden hoş 19 pasta ortasından en güzelini seçmekte zorlandı. Birinciye 5 bin TL mükafatın verildiği yarışın kazananı Bartın ve çilek temalı yaş pastayı hazırlayan Ekin Aytekin oldu.
Yarışmanın akabinde ise halk oyunları şovları sergilendi. DJ performanslarının da yer aldığı ikinci günün finalinde ise pop sanatkarı Güliz Ayla, sahne aldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen konserde, sanatçı binlerce kişiyi coşturdu.

Sanatçıdan kendisine enteresan benzetme
Pop sanatkarı Güliz Ayla, sahnede yaptığı kısa konuşmada çileğe benzemek istediğini lakin giydiği yeşil kıyafet nedeniyle olgunlaşmamış çileğe benzediğini söyledi. Sanatçı, "Burada olmaktan çok memnunum. Ben de çileğe benzemek istedim, olmadı. Yeşil kaldım biraz. Olmamış, tatlı değil mi? Daha tam olmamış, yani mevsiminde değil" dedi.
Sahneye çıkan bir hayranı ise kara kalem çalışması ile çizdiği resmi ünlü sanatkara verdi. Kız arkadaşı ile birlikte sahneye çıkan bir genç ise, sahnede arkadaşına evlenme teklifinde bulundu. Diz çökerek, kız arkadaşına evlilik teklifinde bulunan genç, "evet" yanıtı alması üzerine alandakiler tarafından alkışlandı. Ünlü sanatçı ise, teklifin akabinde "ve sizi karı koca ilan ediyorum" diye espri yaparak, çifti kutladı. Gençlerin sevinç ve heyecanına ortak olan sanatçı, bir müziğini da onlarla birlikte seslendirdi.

Programda sanatkara 1 sepet Bartın çileği armağan edildi.
Festivalin ikinci günü aktiflikleri sanatkarın verdiği konserin akabinde sona erdi

Bizi sosyal medyadan takip edin