Reklam
Reklam
dddddd
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Ekim, 2025 11:49 tarihinde yayınlandı
0

TUSAŞ ve KBÜ’den Savunma Sanayisi ve İş Birliği Görüşmesi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Yakup Arslan, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı makamında ziyaret ederek, savunma sanayisi projeleri ve üniversite-sanayi iş birlikleri üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Arslan, Karabük Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğinde düzenlenen “Kariyer Söyleşileri” programına konuşmacı olarak katılmak üzere geldiği kentte, program sonrasında Rektör Kırışık ile bir araya geldi.

NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI VE GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Gerçekleşen görüşmede, TUSAŞ’ın yürüttüğü güncel projeler, üniversite-sanayi iş birliklerinin geliştirilmesi ve savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik adımlar ele alındı.

TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Arslan, Karabük Üniversitesi’nin nitelikli mühendislik eğitimi, Ar-Ge altyapısı ve genç insan kaynağıyla önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “TUSAŞ olarak üniversitelerle iş birliği yapmaya her zaman açığız.” şeklinde konuştu.

“MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE KATKI SUNUYORUZ”

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, TUSAŞ’ın Türkiye’nin savunma sanayisindeki stratejik rolüne dikkat çekti. Kırışık, “Üniversite olarak milli teknoloji hamlesine katkı sunacak projeler geliştirmeye ve sektörle güçlü bağlar kurmaya büyük önem veriyoruz.” dedi.

Toplantıda ayrıca, üniversite öğrencilerinin savunma ve havacılık sektörüne hazırlanması, müfredatın sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda güçlendirilmesi ve öğrencilere yönelik uygulamalı staj imkânlarının artırılması gibi konular da görüşüldü. Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Tekin ve merkez müdür yardımcıları da eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesi avrupa dayanisma programinda desteklenen 8 universite arasinda yer aldi SLBJmFp7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu Üniversitesi, Avrupa Dayanışma Programında desteklenen 8 üniversite arasında yer aldı

Kastamonu Üniversitesi, “AI-Powered Social Entrepreneurship Decision Support Platform” başlıklı projesiyle Avrupa Dayanışma Programında desteklenen 8 üniversite arasına girmeyi başardı.

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan “AI-Powered Social Entrepreneurship Decision Support Platform” başlıklı proje, Avrupa Dayanışma Programı (ESC30) 2025 yılı 3. dönem başvuru sonuçları kapsamında destek almaya hak kazandı. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından açıklanan sonuçlara göre desteklenecek projeler arasında yer alan çalışmanın yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Araştırma Görevlisi Rumeysa Budak üstleniyor. Türkiye genelinde destek almaya hak kazanan projeler arasında yalnızca 8 üniversitenin yer aldığı listede Kastamonu Üniversitesi de bulunuyor.

Gençlerin sosyal girişimcilik alanındaki bilgi ve farkındalıklarının artırılmasını amaçlayan proje kapsamında, yapay zeka destekli bir karar destek platformunun geliştirilmesi planlanıyor. Proje ile gençlerin yenilikçi fikirler üretmelerine katkı sağlanması ve dijital becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Avrupa Dayanışma Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projenin Kastamonu Üniversitesi’nin uluslararası proje çalışmalarına ve araştırma faaliyetlerine katkı sunacağını ifade etti. Gençlerin sosyal girişimcilik ve dijital dönüşüm alanlarında bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedefleyen projenin önemine dikkat çeken Rektör Topal, proje yürütücüsü Araştırma Görevlisi Rumeysa Budak başta olmak üzere projede emeği bulunan tüm paydaşları tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin