Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Aralık, 2023 13:55 tarihinde yayınlandı
0

‘Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Karabük Çalıştayı’ başladı

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen “Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Karabük Çalıştayı” Karabük’te başladı.

Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Çalıştayda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce okullarımızda yürütülen akademik, sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve sosyal sorumluluk çalışmaları, okul kültürü ve tanıtım faaliyetleri, bir üst öğrenime hazırlık çalışmaları, okullar arası farklılıkların azaltılması noktasında ‘Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı’ düzenlenmektedir. Bu çerçevede çalıştayımızı ilimizde başlattık” dedi.

AW102350 02 jpg
“Her çocuk olabileceğinin en iyisi olma yolunda seçeneklere sahip olmalı, buna sahip olduğunu eğitim hayatının her anında hissetmeli ve seçtiği yolda ilerleyebilmek, potansiyelinin tamamını ortaya çıkarabilmek için yeterli fırsata kavuşmalıdır” diyen Akbaş, “Göz aydınlığımız olan öğrencilerimizi temel eğitimden başlamak üzere onlara değerlerimizi, kültürümüzü, vatanımızı ve milletimizi sevmeyi anlatabilir ve hayatlarında uygulamayı nakşedersek geleceğimiz çok parlak olur. Tüm okullarımızda evlatlarımızın değerlerimiz ile bezenmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu konuda çalıştayımızın öğrencilerimizin çok yönlü gelişmesine, milli ve manevi açıdan ise kendilerini gerçekleştirmelerine imkân sağlayacaktır. Bu doğrultuda devletimiz Büyük ve Güçlü Türkiye şiarıyla eğitim programları, insan kaynağı ve eğitim altyapısının bu dönüşüme uyarlanması için ülkemizin tüm imkanlarını çocuklarımız için seferber etmiştir” ifadelerini kullandı.
Uzun yıllardır din öğretimi alanında yöneticilik görevi yaptığını belirten Akbaş, “Din öğretimine bağlı okullarımızda LGS ve YKS’de önemli dereceler elde ettik ve etmeye devam ediyoruz. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından DKAB ve KTS gibi web portalları geliştirerek tüm Türkiye’de yapılan çalışmaları takip etmektedir. Çalıştayımıza Karabük Üniversitesi ve Müftülüğümüz önemli derecede katkı sağlayacaklar, onlara da desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Hepimizin ortak amacı, tüm eğitim kademelerini daha etkili, anlamlı ve Türkiye Yüzyılına yakışır bir hâle getirmektir. Bu amaçla, siz değerli katılımcıların, çalıştayın içeriğine ve sürecine aktif olarak katılmanızı, görüş ve önerilerinizi paylaşmanızı, soru ve eleştirilerinizi dile getirmenizi rica ediyorum. Bu şekilde, çalıştayın verimliliğini ve kalitesini arttırabilir, önemli derecede katkı sağlayabiliriz. Sizlerin fikirleri ve önerileri çok kıymetli. Bu düşünceler ile ‘Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Çalıştayı’nın hayırlı olmasını temenni ediyor başarılar diliyorum” diye konuştu.

AW102350 04 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
cok programli liseden bilim fuari 9PiKVdUt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Çok Programlı Lise’den bilim fuarı

Devrek’in Çaydeğirmeni Beldesinde düzenlenen bilim fuarında öğrenciler hünerlerini sergilediler.

Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı Çay eğirmeni Beldesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı programı davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Düzenlenen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterileri ve şiirlerin okunmasından sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Okula verdiği desteklerden dolayı İş İnsanı Mithat Çanakçı’ya okul idaresi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi

Çaydeğirmeni Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen ve 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında hayata geçirilen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Destekleme Programı etkinliği Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştiril yakın ilgi gördü.20 proje ve 8 kategorinin yer aldığı bilim şenliğinde öğrenciler tarafından hayata geçirilen görseller davete gelenler tarafından büyük beğeni kazandı.

Düzenlenen etkinliğe; Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Müftüsü Murat Mutlu, İş İnsanı Mithat Çanakçı,Okul Müdürü Musa Eren ile çok sayıda davetli katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin