karabuk
İmsak 06:02
Güneş 07:27
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:39
Yatsı 19:59
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ekim, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Trafikte artan tehlike

DÜZCE (İHA) –Son dönemde artan araç yangınları, sahiplerine ciddi masraflar açarken, bu yangınların önüne basit çözümlerle geçmek mümkün. İşin ustası, sürücüleri uyararak, araç bakımlarının önemine dikkat çekti.
Son dönemde karayollarında sık sık görülen araç yangınları, hem trafik güvenliğini tehlikeye atıyor hem de araç sahiplerine maddi kayıplar yaşatıyor. Ancak araç yangınlarını önlemek bazı basit yöntemlerle mümkün. Düzce’de 20 yılı aşkın süredir motor tamiratı yapan Emrah Ustaoğlu, artan seyir halindeki araç yangınlarının önüne nasıl geçilebileceğini anlattı.

Aman dikkat
Araç bakımlarının önemine dikkat çeken Ustaoğlu, "Yanan araçların bakımları tam olmayabilir. Sürücüsü aracın bakımlarına itina göstermiyor olabilir. Aracın elektrik tesisatında sıkıntılar olabilir. Genellikle disk balatalarının yanması veya yakıt kaçakları da yangına neden olabilir. Zamanla bu tür problemler yaşanabilir. Ancak bu sistemler zamanında kontrol edilirse, araç sahipleri herhangi bir sorun yaşamazlar. Bakımı yapılmayan araçlar bu tür yangın ve kazalara neden oluyor" dedi.

"Yangınları önlemek mümkün"
Emrah Ustaoğlu, araç yangınlarının küçük önlemlerle önlenebileceğini de vurgulayarak, "Elektrik tesisatını ve yakıt borularını düzenli olarak kontrol ettirmemiz gerekiyor. Her yıl bu kontrolleri yaptırırsak, aracımız güvenli olur ve yangın ya da kazaya neden olmayız" diye konuştu.

"Araç kontrol altına alınmazsa yangın da çıkabilir, kazaya da sebebiyet verebilir"
Ustaoğlu, bakımsız araçların sadece sahiplerini değil, başkalarını da tehlikeye sokabileceğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı:
"Özellikle büyük kamyonların ağır bakımları oluyor. Ağır araçların bakımları da biraz ağır oluyor. Fiyatları yüksek oluyor. Kamyon, tır sahipleri çekiniyorlar. Bu sistemleri kontrol ettirirsek zamanla daha iyi verim alabilir, kazaları önleyebiliriz. Biz müşterilerimizi de araç bakım konusunda yönlendiriyoruz. Araç sahipleri araçlarını zamanında bakıma sokmazsa, 2 sene sanayiye uğramazsa, araç kontrol altına alınmazsa yangın da çıkabilir, kazaya da sebebiyet verebilir. Yani bu frenler için de geçerli tesisat için de geçerli"

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 – Ümraniyespor: 0

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Çorum FK, evinde Ümraniyespor’u 2-0 mağlup etti.

Stat: Çorum Şehir
Hakemler: Burak Demirkıran, Emrah Ünal, Arif Dilmeç
Çorum FK: İbrahim Sehic, Sinan Osmanoğlu, Serdar Gürler (Yusuf Erdoğan dk. 76), Pedrinho, Arda Hilmi Şengül, Fredy (Danijel Aleksic dk. 86), Mame Thiam, Oğuz Gürbulak (Ahmed Ildız dk.65), Üzeyir Ergün, Erkan Kaş (Cemali Sertel dk. 65), Burak Çoban (Braian Samudio dk. 75)
Yedekler: Hasan Hüseyin Akınay, Joseph Attamah, Ferhat Yazgan, Atakan Akkaynak, Kerem Kalafat,
Teknik Direktör: Uğur Uçar
Ümraniyespor: Cihan Topaloğlu, Serkan Göksu, Jurgen Bardhi (Andrej Dokanovic dk.53), Toheeb Adeola Kosoko (Batuhan Çelik dk.53), Atalay Babacan, Cebio Soukou (Yusuf Deniz Şaş dk. 90+3), Tomislav Glumac, Burak Öksüz, Oğuz Yıldırım, Emre Kaplan (Ali Turap Bülbül dk.53), Benny
Yedekler: Übeyd Adıyaman, Kubilay Aktaş, Barış Ekincier, Yusuf Kocatürk, Engjell Hoti, Yunus Emre Yılmaz
Teknik Direktör: Levent Açıkgöz
Goller: Mame Thiam (dk. 52 pen.), Fredy (dk. 79) (Çorum FK)
Sarı kartlar: Erkan Kaş, Arda Şengül (Çorum FK)

Bizi sosyal medyadan takip edin