Trafik ve ulaşım düzenlemeleri Safranbolu’yu bayramda rahatlattı - Karabük Haber Postası
trafik ve ulasim duzenlemeleri safranboluyu bayramda rahatlatti dLtImMCW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Trafik ve ulaşım düzenlemeleri Safranbolu’yu bayramda rahatlattı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Ramazan Bayramına yönelik yapılan trafik ve ulaşım düzenlemeleri ziyaretçilere rahat bir biçimde tatil fırsatı sundu.

Bayram boyunca Tarihi Çarşı ve etrafında uygulanan ulaşım planı sayesinde yoğunluğun önüne geçildi. Otobüslerin kent merkezine girişine müsaade verilmezken, yolcular fiyatsız ring servisleriyle Kazdağlı Meydanı’na taşındı. Bu sayede tarihi bölgedeki yaya önceliği korunarak, ziyaretçilerin Safranbolu’nun eşsiz atmosferini rahatça deneyimlemesi sağlandı.

Özel araçlarıyla gelen ziyaretçiler için belirlenen 8 otopark noktası sayesinde kent içindeki trafik yoğunluğu değerli ölçüde azaltıldı. Karşılama Merkezi Otoparkı, Mezarlık Altı Otoparkı ve öteki belirlenen alanlarda araç parkı denetimli halde sağlanırken dijital kent rehberi ve QR kodlu yönlendirme sistemleriyle de turistlerin çarçabuk gitmek istedikleri bölgelere ulaşmalarına katkıda bulunuldu.

Trafik ve ziyaretçi idaresi konusundaki titiz planlamaların olumlu sonuç verdiğini vurgulayan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, alınan tedbirlerle hem tarihi kimliğin korunduğunu hem de konukların konforunun sağlandığını belirtti

Köse, “Şehrimizin tarihi dokusunu ve korunmuş kimliğini bozmadan, konuklarımızın keyifli bir bayram geçirmesi için Safranbolu Kaymakamlığımız ile birlikte kapsamlı bir çalışma yürüttük. Trafik düzenlemeleri, fiyatsız ulaşım imkanları ve yönlendirme sistemleri sayesinde bayram yoğunluğunu denetimli bir halde yönettik. Tüm ziyaretçilerimizi, esnafımızı ve halkımızı rahat ettiren bir bayram tertibi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
is arkadasini bicaklayarak oldurdu bjuH8X8s
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

İş arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

Samsun’da bir iş yerinde iki çalışan arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti.

Olay, Atakum ilçesi Yenimahalle Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aynı restoranda çalışan Eren Bakır (31) ile Haşim Y. (22) arasında gündüz saatlerinde iş yerinde küfürleşmeden kaynaklı tartışma yaşandı. Akşam saatlerinde tekrar karşılaşan ikili arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Haşim Y., Eren Bakır’ı bıçakla ağır yaraladı.

Ağır yaralanan Eren Bakır kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından şüpheli, suç aleti bıçakla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin