Torul Barajı’nda sular çekildi, tarihi Torul Köprüsü gün yüzüne çıktı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Torul Barajı’nda sular çekildi, tarihi Torul Köprüsü gün yüzüne çıktı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde enerji üretimi için kurulan Torul Barajı’nda sularının çekilmesiyle birlikte tarihi Torul Köprüsü tekrar gün yüzüne çıktı.

Torul ilçesi Köprübaşı Mahallesi’nde bulunan ve enerji üretimi amacıyla kurulan Torul Barajı’nın suları altında kalan tarihi Torul Köprüsü suların çekilmesiyle birlikte tekrar gün yüzüne çıktı. 17. yüzyılın son çeyreğinde yapıldığı tahmin edilen 14 metre yüksekliğe sahip tarihi taş kemer köprü ilgi çekerken, suların çekilmesiyle birlikte ilçedeki vatandaşların da yürüyüş rotasına ekleniyor.

“Su altında kalınca yolumuz kısalıyor”

Baraj sularının çekilmesiyle birlikte tarihi Torul Köprüsünün yürüyüş rotalarına eklediklerini söyleyen Alev Budak, “Sular tamamen çekilip köprü açığa çıktığı andan itibaren biz her gün buradan geçerek sabah yürüyüşümüzü yapıyoruz. Baraj etrafında bu doğal ve tarihi güzelliği yaşamaya çalışıyoruz. Baraj su dolduğu zaman da buranın ayrı bir güzelliği var. Sular dolunca maalesef yolumuz kısalıyor köprüden geçemiyoruz” dedi.

Doğa ve tarih içerisinde doğa yürüyüşü yaptıklarını ifade eden Arife Demirci de “Yürüyüşlerimizi kış aylarında sular çekildiği için tarihi Torul Köprüsü üzerinden yapıyoruz, güzel bir manzara bize de doğa yürüyüşü oluyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin