blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Temmuz, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokat’taki Gelinbaşı Kayalığı görenleri mest ediyor

Tokat’ın Yeşilyurt ilçesine bağlı Kavunluk köyünde "Gelinbaşı Kayalığı" olarak isimlendirilen peribacaları görenleri hayran bırakıyor.
Kent merkezine 45 kilometre, Yeşilyurt ilçe merkezine ise 11 kilometre uzaklıktaki Kavunluk köyünde halk ortasında ’Gelinbaşı’ olarak isimlendirilen bölge, peribacalarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Vakitle rüzgâr ve yağmurun aşındırıcı tesiriyle şekillenen kayalar, bölge halkı tarafından gelin duvağını andırdığı için ’Gelinbaşı’ olarak isimlendiriliyor. Kapadokya’daki peribacalarını hatırlatan bu doğal oluşumlar, fotoğraf tutkunları ve doğaseverleri bekliyor. Bu eşsiz doğal mirasın korunarak gelecek kuşaklara aktarılması ve bölge turizmine kazandırılması için çalışma yapılması bekleniyor.

"Gelinbaşı olarak adlandırılıyor"
Burhanettin Erden, "Yeşilyurt ilçesine bağlı Kavunluk köyünün doğusunda dağın eteğinde bulunan peribacalarını andıran bu harika manzara köyümüze 1 kilometre uzaklıktadır. Burası Tokat’tan Sulusaray ve Yeşilyurt’a geçerken yol kenarında olduğu için insanların dikkatini çekiyor. Bu kayalar ‘Gelinbaşı’ olarak isimlendiriliyor. Bu bölgenin turizme kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin önemli ticaret ve sosyal akslarından biri olan Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, esnafın talep ve beklentilerini dinleyerek yürütülen belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret kapsamında vatandaşlarla da sohbet eden Çetinkaya, günlük yaşama ilişkin görüş ve önerileri dinleyerek taleplerin ilgili birimlerce değerlendirilmesi için not alınmasını sağladı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, şehir yönetiminde sahada olmayı ve istişare kültürünü esas aldıklarını belirterek, "Karabük’te hizmet anlayışımızın merkezinde hemşehrilerimiz yer alıyor. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız her geri bildirim, şehrimizin geleceğine dair attığımız adımlarda yol gösterici oluyor. Daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Başkan Çetinkaya, kamuoyunda yer alan bazı iddialara da açıklık getirerek Ankara Caddesi’ne ilişkin "yıkım" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ankara Caddesi için bir planlama sürecinin yürütüleceğini ancak herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını ifade eden Çetinkaya, Cumapazarı mevkiinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını, sürecin vatandaşların hakları gözetilerek ve istişare içerisinde yürütüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin