Reklam
Reklam
sq
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
02 Haziran, 2026 12:17 tarihinde yayınlandı
0

TMO 2026 hububat alım fiyatlarını açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2026 yılı hububat alım fiyatlarını açıkladı. Buna göre ekmeklik ve makarnalık buğdayın ton başına alım fiyatı 16 bin 500 lira, arpanın alım fiyatı ise 12 bin 750 lira olarak belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yağışlar nedeniyle geçen yıla göre geciken hububat hasadının bazı bölgelerde başladığı belirtilirken, üreticilerin ürünlerini güvenli şekilde depolayabilmeleri amacıyla TMO’nun Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerden taahhütname karşılığında buğday ve arpa alımına başladığı ifade edildi.

Açıklamada, hububat piyasasının yakından takip edildiği ve üreticilerin beklentileri doğrultusunda alım fiyatlarının belirlendiği kaydedildi.

DESTEKLERLE FİYAT ARTIYOR

Bakanlık tarafından sağlanan temel destek, planlı üretim desteği ve sertifikalı tohum kullanım desteği kapsamında dekara toplam 980 lira ödeme yapılacağı bildirildi. Ortalama verim dikkate alındığında ton başına yaklaşık 3 bin 14 liralık destek sağlanacağı belirtildi.

Buna göre üreticilerin eline geçecek toplam tutarın ekmeklik ve makarnalık buğdayda ton başına 19 bin 514 liraya, arpada ise 15 bin 764 liraya ulaşacağı açıklandı.

ÖDEMELER 45 GÜN İÇİNDE

TMO, teslim edilen ürünlerin bedellerinin en geç 45 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

SATIŞ FİYATLARI DA AÇIKLANDI

Öte yandan TMO’nun hububat satışlarına 1 Ekim itibarıyla başlayacağı belirtilirken, satış fiyatları da kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre 2. grup makarnalık ve ekmeklik buğdayın satış fiyatı ton başına 18 bin 500 lira, 2. grup arpanın satış fiyatı ise 14 bin lira olarak belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı açıklamasında, tüm üreticilere bereketli ve verimli bir hasat sezonu dileğinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sehit arif cakirin adini yasatacak kutuphane hizmete acildi mlUCsgER
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Şehit Arif Çakır’ın adını yaşatacak kütüphane hizmete açıldı

Zonguldak Defterdarlığı tarafından, şehit Jandarma Er Arif Çakır’ın hatırasını yaşatmak amacıyla Gelik İlkokulu’nda yaptırılan kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış programına AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Defterdarı Recep Serdar, Kilimli İlçe Başkanı Mustafa Karakoca, Gelik Belde Başkanı Muhammed Bahar ile protokol üyeleri katıldı.

Programda konuşan İl Başkanı Mustafa Çağlayan, geleceğin teminatı olan çocukların bilgiyle buluşmasına katkı sağlayacak bu anlamlı eserin eğitim hayatına önemli değer katacağını ifade etti. Çağlayan, kütüphanenin hayata geçirilmesinde emeği bulunan Zonguldak Defterdarlığına ve destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Şehitlerin emaneti olan değerlerin yaşatılmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Çağlayan, vatan uğruna canını feda eden Şehit Jandarma Er Arif Çakır’ı rahmet, minnet ve dualarla andıklarını belirtti.

Tören, kütüphanenin açılışının gerçekleştirilmesi ve öğrenciler tarafından gezilmesinin ardından sona erdi. Şehidin adını taşıyan kütüphanenin, öğrencilerin eğitim hayatına katkı sunması ve gelecek nesillere ilham olması temennisi dile getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin