Ramazan Öztürk tarafından
24 Kasım, 2023 15:57 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:52
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Süreyya Yavuz, KADEM’le Bir Araya geldi

Vali Mustafa Yavuz’un eşi Süreyya Yavuz, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Karabük İl Temsilcisi Nurmelek Danışmaz Akgün ve dernek üyeleri ile bir araya geldi.

KADEM’in, kadınlara yönelik çalışma, faaliyet ve projeleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunulan buluşmada, Derneğin yüklendiği misyonu anımsatan Süreyya Yavuz; Kadınların her alanda güçlendirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek,  kadınların her daim destekçisi olunacağını ifade etti. blank Sohbet ortamında gerçekleşen görüşmede, KADEM üyeleri de Süreyya Yavuz'a misafirperverliğinden ve çalışmalarına desteklerinden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek teşekkür ettiler. (Ramazan Öztürk)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ekim, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Komiser arıcıdan bal verimini artıran yerli cihaz

Samsun’da misyon yapan Komiser Savaş Koç, 15 yıllık arıcılık deneyimini teknolojiyle buluşturdu. Koç’un iklim değişikliğinin arıcılık üzerindeki olumsuz tesirlerini azaltmak ve bal randımanını artırmak hedefiyle geliştirdiği aygıt, 2 yıllık test sürecinin akabinde arıcıların kullanımına sunuldu.
Arıcılığa hobi olarak başlayan fakat vakitle profesyonelliğe adım atan Komiser Savaş Koç, bal randımanını artırmak maksadıyla bir aygıt geliştirdi. Yazılımı ve donanımı büsbütün Koç’a ilişkin olan aygıt, lokasyona özel sıcaklık, nem, basınç ve nektar geliş datalarını kaydederek arıcılara kıymetli bilgiler sunuyor. Aygıt, 2 yıllık test sürecinin akabinde arıcıların kullanımına sunuldu.
Koç, geliştirdiği aygıtla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu aygıt benim için arıcılığa birinci başladığım yıllarda bir hayaldi. Artık hayalimi gerçekleştirmiş olmanın memnunluğunu yaşıyorum. Umarım ülke genelindeki tüm arıcılar bu aygıtı kullanarak kıt kaynakların verimli kullanımına katkı sağlar" dedi.
Cihazın bilhassa nektar akışının takip edilmesi, lokasyon değişikliği yapılması ve arı sıhhati açısından ehemmiyet taşıyan varroa çabasında büyük yarar sağladığını vurgulayan Koç, "Cihaz, ilaçlama vaktini belirlemede bize net ve hakikat bilgiler sunuyor. 2 yıldır alanda test ediliyor ve kullanıcılar tarafından epeyce olumlu geri dönüşler alıyorum. Bir adet pille 3-4 ay çalışabiliyor. Bilgileri internet üzerinden iletebildiği üzere internetin olmadığı bölgelerde bluetooth ile de transfer yapabiliyor" diye konuştu.
Koç, aygıt sayesinde kıt nektar periyotlarının evvelden tespit edilebildiğini belirterek, "Nektar azaldığında ya da bittiğinde lokasyon değiştirerek ya da sağım sürecini başlatarak randımanı maksimize edebiliyoruz. Bilhassa kestane, meşe ve orman gülü üzere pahalı ballarda bu aygıt bize büyük katkı sağlıyor. Emeğimizin boşa gitmesini önlüyor ve daha verimli bir arıcılık yapmamıza imkân tanıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin