Karabük Postası tarafından
19 Şubat, 2022 10:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sudan Büyükelçiliği’nden Rektör Polat’a ziyaret

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Sudan Büyükelçiliği’nden gelen heyeti makamında ağırladı. Sudan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Nura Osman Suleiman, Askeri Ataşe Adil Ismail Elfaki ve Ataşe Adam Idris, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti. Karabük Üniversitesinde Sudan uyruklu öğrenciler tarafından düzenlenen “Geleneksel Gün Kutlamaları” etkinliğine katılmak üzere Karabük’e gelen Sudan Ankara Büyükelçiliği’nden Müsteşar Nura Osman Suleiman, Askeri Ataşe Adil Ismail Elfaki ve Ataşe Adam Idris Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret etti. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Türkiye’de en fazla uluslararası öğrenciyi bünyesinde barındıran üniversite olduklarını söyledi ve KBÜ hakkında bilgiler verdi. Polat, KBÜ’de eğitim alan öğrencilerin çok kültürlü bir ortamda akademik eğitim gördüklerini söyledi. Rektör Polat, Karabük Üniversitesinin uluslararası alanda almış olduğu başarıları ve bu konuda yapılan çalışmaları da heyete aktararak “Sudan ve KBÜ arasında iş birliklerini artırmayı istiyoruz.” dedi. Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ve günün anısına hep birlikte çekilen fotoğraf karesi ile son buldu.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Isınmak için yaktığı ateş, yangına neden oldu

Düzce merkeze bağlı Aziziye Mahallesi’nde 3 katlı bir binanın giriş katında İ. A. isimli şahıs ısınmak için yaktığı ateşten sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu. Daire oturulamaz hale gelirken çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Yangın, gece saatlerinde Aziziye Mahallesi’nde Oğuz sokakta bulunan 3 katlı binanın giriş katında, İ. A.’nın yaşadığı dairede çıktı. Edinilen bilgilere göre İ. A. isimli şahıs yaşadığı dairede havanın soğuk olması sebebiyle ateş yaktı. Ancak kıvılcımlar evin içine sıçradı. Kısa sürede büyüyen alevlere müdahale edemeyen İ. A. durumu hemen üst katta bulunan abisi Zeki Akkaya’ya haber verdi. Abi Zeki Akkaya’nın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere kısa sürede müdahale ederek yangının üst katlara sıçramadan kontrol altına aldı.
Üst katta oturan İ. A.’nın ağabeyi Zeki Akkaya, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kardeşim bize geldi, ev yanıyor dedi, ortadan kayboldu. Evin içinde ateş yakmış muhtemelen, ondan çıktı yangın" diye konuştu.
Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, yangının çıktığı daire kullanılmaz hale geldi. Polis ekipleri yangın ile ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin